
Zeytin Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram orta yağlı dana kıyma
- 2 adet büyük kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım bağ maydanoz
- 1,5 kilo kırık yeşil zeytin
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 4 adet taze soğan
- 3 4 adet taze sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı ceviz içi
Zeytin Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytinleri minik minik doğrayıp kenara alalım.
- Kıymayı yayvan bir tavaya alalım zeytinyağı ile biraz kavuralım.
- Akabinde kare kare kestiğimiz soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Yeşillikleri ve kırmızı biberi ince ince doğrayalım.
- Sırasıyla zeytinleri,yeşillikleri ve biberleri, baharatları,tereyağı ve ceviz içini ekleyip kavurmaya devam edelim.
- 5- 6 dk daha kavurup ocağın altını kapatalım. Ve soğumaya bırakalım.
- Ben iç harcı fırına gönderip pide üzere pişirttirdim. Dilerseniz olağan yufka ile de konutta yapabilirsiniz.
- Meskende yufka ile yapanlar için yufkaların ortasına süt sürüp dilediğiniz halde sarıp üzerine yumurta sarılı zeytinyağı sürüp fırında üzerleri kızara kadar pişirebilirsiniz.Afiyet olsun.