Zerdeçallı Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket piliç but incik (kemiksiz 4 modülden yaptım)
- 3 küçük uzunluk patates
- 1 tane büyük uzunluk havuç
- 1 soğan
- 1 kaşık un
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı kekik
- Karabiber
Zerdeçallı Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım.
- Havuçları da uzun uzun doğrayalım.
- Soğan ve havucu sıvı yağda kavuralım.
- Kavururken zerdeçalımızı da ekleyelim.
- Tavuklarımızı ekleyelim ve üzerine bir kaşık unu da (hafif kıvam veriyor)ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Tavuklarımız kavrulunca patatesleri ekleyelim.
- Tavukların üzerini gececek kadar suyunu ek edelim.
- Kekik, karabiber ve tuzunu ek edip pişmeye bırakalım. Sarı sarı suyuna ekmek banıp yiyebilirsiniz.
Zerdeçallı Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.