Zerdeçallı Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates büyük boy
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı sıcak su
- 8 kısım maydanoz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Zerdeçallı Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce soğanları küp doğrayıp tereyağın da kavuralım.
- Ardından patates havuc ve sarımsak küp doğrayıp hepsini ekleyelim son olarak mercimek ve zerdeçallı da ekleyip sıcak suyunu verelim.
- Sebze lerimiz yumuşayana kadar pişirelim.
- Sonra güzelce robottan geçirelim.
- İsteyen üstüne maydanoz yahut dere otu ayla süsleyelim ben kırmızı biberle sos yapıp üstüne döktüm.Simdiden herkese afiyet olsun.