
Zerdeçallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Zerdeçallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbet yapımı ile başlayalım bir tencereye şeker su ve limonu koyup kaynamaya bırakıyoruz .
- Kaynadıktan 15 dakika sonra ocağın altını kapatalım.
- Kekimiz için bir kaba oda sıcaklığında olan yumurta ve şekeri alıp beyaz köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra sırayla diğer malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra yağlamış olduğumuz borcama harcımızı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti güzelce üzerine döküyoruz.
- Buzdolabında 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakalım daha sonra servise hazır hale geliyor.
Zerdeçallı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı