Zerdeçallı Pilav Yatağında Et Kavurma Tanımı İçin Materyaller
Pilav için;
- 3 su bardağı baldo pirinç
- 4,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kilo kuşbaşı dana antrikot
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Zerdeçallı Pilav Yatağında Et Kavurma Tanımı Yapılışı
- Pirinç sıcak suda 20 dakika bekletilir.
- Nişastası gidene kadar yıkanır ve suyu süzülür.
- Tencereye zeytinyağı alınır, ısınınca pirinç ek edilir en az 3-4 dakika kavrulur.
- Akabinde tereyağı, tuzu ve sıcak su ek edilir.
- Kapağı kapatmadan zerdeçal eklenir ve bir defa karıştırılır, kapak kapatılır.
- Birinci üç dakika harlı ateşte akabinde kısık ateşte suyunu büsbütün çekene kadar pişirilir.
- Pilavı ocaktan alınca kapağın altına havlu kağıt yerleştirilir ve pilav dinlenmeye bırakılır.
- Et tenceresi ocağa alınır.
- Tencere ısınınca oda sıcaklığında olan et tencereye alınır ve et mühürlenir.
- Akabinde ocak hafif kısılır.
- Tencerenin kapağını kapatmadan etin suyunu salıp çekmesi beklenir.
- Suyunu çekince bir bardak sıcak su ek edilir ve kapağı kapalı olarak orta göz ocakta yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- Etin cinsine nazaran yumuşama müddeti değişebilir. Orta ara denetim ederek su eği yapabilirsiniz.
- Pişen ete tuz, baharat ve tereyağı eklenir.
- 10 dakika bu halde kavurduktan sonra ocaktan alınır.
- Kalıba pilav yerleştirilir. Servis tabağına aksi çevrilir.
- Üzerine kavrulan et ek edilir.
- En son maydanoz serperek servis edilir. Afiyet şifa olsun inşallah ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.