
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet havuç
- 1 küçük soğan
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı zerdeçal tozu
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Zeytinyağını tencereye alıp havuç ve soğanı güzelce kavurun.
- 1 su bardağı kırmızı mercimeği ekleyin.
- Akabinde 4 su bardağı su ve tuzu ekleyin.
- Mercimekler güzelce pişene kadar kaynamaya bırakın.
- Akabinde blender dan geçirin.
- Bu sırada zerdeçalı ekleyin ve blender dan geçirmeye devam edin.
- Limon sıkın ve sıcak tüketin. Afiyet olsun ????.