Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zerdeçallı Karışık Pilav

Zerdeçallı Karışık Pilav
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
zerdecalli-karisik-pilav.jpg

Zerdeçallı Karışık Pilav Tanımı İçin Materyaller

  • 1 büyük soğan
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 300 gram kuşbaşı
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı et suyu yahut sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Zerdeçal
  • Karabiber

Zerdeçallı Karışık Pilav Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Zeytinyağını ve ince doğranmış soğanı tavaya alalım kavuralım, akabinde rendelenmiş havucu da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  2. Evvelden haşladığımız eti elimizle didik didik yapalım, dilerseniz o denli bütün olarak da koyabilirsiniz biz bu türlü sevdiğimiz için bu biçimde yapıyorum.
  3. Eti de ekleyip kavuralım ve tereyağını ekleyelim. Pirinçleri de katıp biraz daha kavuralım ve et suyunu dökelim.
  4. 2 diş sarımsağı da öylece koyalım içine. Baharatları da ekleyip 1-2 karıştıralım. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
  5. Pişen pilavımızı yanında buz üzere bir ayranla servis edelim ???? afiyet olsun ????‍????
 
858,505Konular
982,664Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt