Zerdeçallı Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet kemiksiz tavuk ızgara
- 4 adet patates
- 4-5 dal defne yaprağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Zerdeçallı Fırında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kemiksiz tavuk parçalarını yıkıyoruz.
- Zerdeçal ,sıvı yağ ve tuzu karıştırıyoruz.
- Bu karışımın yarısını patatesleri soyup yuvarlak yuvarlak doğrayıp patateslerle harmanlıyoruz.
- Tepsiye yayıyoruz.
- Kalan soslarda tavukları harmanlayıp patateslerin üzerine yerleştiriyoruz.
- Tepsinin kenarından suyunu ilave ediyoruz.
- Defne yaprağınıda üzerine ilave ediyoruz.
- Tepsinin üzerine yağlı kağıdı ıslatıp sıkıp kapatıyoruz.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kapalı 30 dk pişirdikten sonra üzerini açıp 15 dk daha pişiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.