
Zerdeçallı Basmati Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığından biraz az kalın tuz
- 2-3 damla limon
- 1 çay kaşığı şeker
Zerdeçallı Basmati Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Aslında pişirme olarak çok bir farkı yok olağan pilav pişirme formülü ile eş bedelde.
- Yalnızca pişirme öncesi suda çok bekletilmeye ihtiyaç duyulmuyor. Zira nişasta oranı çok düşük ????.
- Öncelikle tenceremize koyduğumuz tereyağına sıvı yağını da ekleyip eritelim.
- Eriyen yağların içine yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz basmati pirinçlerimizi koyalım ve tuzu limon suyunu ve şekeri de atıp kavuralım.
- Diğer bir kapta 1. 5 su bardağı sıcak suya zerdeçalı ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra kavrulan pirinçlerin üzerine bu zerdeçalı suyu dökelim. Tenceremizin kapağını kapatıp.
- Su göz göz olana kadar ocağı açıp, göz göz olduktan sonra ocağı yarıma alarak suyu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekmiş pilavımızın üzerine bir kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakalım. Demlenen pilav sunuma hazırdır.
Sunum Önerisi: Dilerseniz benim üzere pilavınızın yanına tanımını sayfamda bulabileceğiniz tavuk şiş yapıp sunabilirsiniz. Afiyet olsun. ????????????.