Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zerdeçallı Basmati Pilavı

Zerdeçallı Basmati Pilavı
0
33

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
zerdecalli-basmati-pilavi.jpg

Zerdeçallı Basmati Pilavı Tanımı İçin Materyaller

• 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığından biraz az kalın tuz
  • 2-3 damla limon
  • 1 çay kaşığı şeker

Zerdeçallı Basmati Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Aslında pişirme olarak çok bir farkı yok olağan pilav pişirme formülü ile eş bedelde.
  2. Yalnızca pişirme öncesi suda çok bekletilmeye ihtiyaç duyulmuyor. Zira nişasta oranı çok düşük ????.
  3. Öncelikle tenceremize koyduğumuz tereyağına sıvı yağını da ekleyip eritelim.
  4. Eriyen yağların içine yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz basmati pirinçlerimizi koyalım ve tuzu limon suyunu ve şekeri de atıp kavuralım.
  5. Diğer bir kapta 1. 5 su bardağı sıcak suya zerdeçalı ekleyip karıştıralım.
  6. Daha sonra kavrulan pirinçlerin üzerine bu zerdeçalı suyu dökelim. Tenceremizin kapağını kapatıp.
  7. Su göz göz olana kadar ocağı açıp, göz göz olduktan sonra ocağı yarıma alarak suyu çekene kadar pişirelim.
  8. Suyunu çekmiş pilavımızın üzerine bir kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakalım. Demlenen pilav sunuma hazırdır.
Dipnot: Pilavı kalıplarla bölüştürmek biraz sıkıntı olabiliyor. Zira nişasta oranı az olması sebebiyle birbirlerine tutunamayıp dağılmış bir manzara oluşturuyor. O yüzden ben tabağa direk koyuyorum.

Sunum Önerisi: Dilerseniz benim üzere pilavınızın yanına tanımını sayfamda bulabileceğiniz tavuk şiş yapıp sunabilirsiniz. Afiyet olsun. ????‍????????.

858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt