Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zerdeçal'ın önemi!

Zerdeçal'ın önemi!
0
138

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
Zencefille tıpkı familyadan olan zerdeçal çoklukla topluluğumuzda yemeklere lezzet ve renk vermek emeliyle kullanılmakta.. Pekala biz bu baharatın yararlarını ne kadar biliyoruz işte zerdeçal hakkında bilmediklerimiz...

*Demir, potasyum, B6 ile C vitamini, manganez ve kıymetli mineraller içermektedir.Kolon kanseri, göğüs kanseri ile cilt kanserinin ve prostat kanserinin önlenmesinde değerli rol oynamaktadır. İçeriğinde mahal alan kurkumin başkaca kansere yakalanan kimselerde kanser hücrelerinin yayılmasını da geciktirmektedir.

*İlerleyen yaş ile birlikte gelen bunama ve Alzheimer’a yakalanma riskini büyük orantıda azaltmaktadır.

*Antioksidan tesiri sayesinde vücutta biriken zararlı unsurların dışarı atılmasını sağlar. Kanı temizleyerek damar tıkanıklığını köstekler. Kalp rahatsızlığı riskini azaltır.

*Zerdeçal, anti enflamatuar özellikleri yardımıyşa osteoarterit ve romatoid arteritsorunlarını giderebilir. Buna ek olarak, zerdeçalin antioksidan özelliği hücrelere zarar veren özgür radikalleri yok eder. Bunun yanında hafif eklem ağrılarına, romatizma ağrılarına ve iltihaplara güzel gelir, ağrıları giderici tesirde bulunur.

*Ayrıca araştırmalar besin olarak zerdeçalin kolesterol seviyedini dengelediğini ortaya koymuştur.

*Zerdeçal tozu ülkü vücut yükünün korunması için çok yararlı olmaktadır. Obezite ve öteki kilo ilgili illetleri tedavi hedefli olarak zerdeçal çayı kullanılabilir. Yemek esnasında bir çay kaşığı zerdeçal tozu tüketmek ehliyetli olacaktır.

*Safra kesesine inanılmaz yararları vardır, şişkinlik ve gaz sıkıntılarını giderebilir. Çiğ bir formda zerdeçal tüketimi sindirim sistemi problemlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olabilmektedir.

Zerdeçal haddinden fazla kullanılmadığı sürece sağlıklı bir besin kaynağıdır. Bunun yanında bünyeye nazaran yan tesirleri değişebilir. Umumide tüketimine dikkat edilmesinde yarar var. Haddinden fazla ve yanlış kullanılması durumunda sıhhat sıkıntılarıyla kaşılaşmak mümkün işte bunlardan bir kaçı;

Baharatlara karşı hassas şahıslarda kramp ve gaz dertlerine neden obilir.

Ölçüsüz kullanılması durumunda kalp çarpıntısına neden olabilir.

Çok çokça tüketildiğinde kusmaya neden olabilir.

Kanama bozukluğu olan şahısların uzak durması gereken bir besin kaynağıdır. Kanı incelttiği için ameliyat olacak yahut yeni ameliyat olmuş hastalarda muvakkat müddet uzak durmalıdırlar.

Karaciğer hastalarının tabiplerine danışarak tüketmeleri önerilir.

Diyabet hastalarına yararlıdır lakin tasarrufuna ve dozuna dikkat edilmelidir.

Şiddetli tasarruf, kan hücrelerine zarar verebilir.

Warfarin ve aspirin üzere ilaçlar ile muhakkak tüketilmemelidir.

Gebe ana adaylarının ve evlatların tüketimini tabip yahut diyetisyen denetiminde tüketmelerini öneririm.

 

Similar threads

Zencefille aynı familyadan olan zerdeçal genellikle toplumumuzda yemeklere lezzet ve renk vermek amacıyla kullanılmakta.. Peki biz bu baharatın faydalarını ne kadar biliyoruz işte zerdeçal hakkında bilmediklerimiz... *Demir, potasyum, B6 ile C vitamini, manganez ve değerli mineraller...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Zerdeçal içeriğindeki cucurmin maddesi sayesinde hastalıklara karşı oldukça yararlıdır. Birçok kanser türüne karşı koruma sağlaması, şeker hastalığına iyi gelmesi ve kasları güçlendirmesi zerdeçalın faydaları arasındadır. Özellikle Hindistan, Çin ve Endonezya’da yetişmesi sebebiyle bu ülkelerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
198
Uzmanların bilhassa sabah kahvaltıda aç karan tüketilmesini önerdikleri zerdeçal, yüzyıllardır sağladığı yararlar açısından alternatif tıpta kullanımı önde gelen besinlerden biridir. Tavuk suyuna katılarak tüketildiğinde gün içinde bedenin muhtaçlığı olan enerjiyi sağlar. Hint mutfağının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Uzmanların özellikle sabah kahvaltıda aç karan tüketilmesini önerdikleri zerdeçal, yüzyıllardır sağladığı faydalar açısından alternatif tıpta kullanımı önde gelen besinlerden biridir. Tavuk suyuna katılarak tüketildiğinde gün içinde vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlar. Hint mutfağının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
266
Uzmanların özellikle sabah kahvaltıda aç karan tüketilmesini önerdikleri zerdeçal, yüzyıllardır sağladığı faydalar açısından alternatif tıpta kullanımı önde gelen besinlerden biridir. Tavuk suyuna katılarak tüketildiğinde gün içinde vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlar. Hint mutfağının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt