Zencefille tıpkı familyadan olan zerdeçal çoklukla topluluğumuzda yemeklere lezzet ve renk vermek emeliyle kullanılmakta.. Pekala biz bu baharatın yararlarını ne kadar biliyoruz işte zerdeçal hakkında bilmediklerimiz...
*Demir, potasyum, B6 ile C vitamini, manganez ve kıymetli mineraller içermektedir.Kolon kanseri, göğüs kanseri ile cilt kanserinin ve prostat kanserinin önlenmesinde değerli rol oynamaktadır. İçeriğinde mahal alan kurkumin başkaca kansere yakalanan kimselerde kanser hücrelerinin yayılmasını da geciktirmektedir.
*İlerleyen yaş ile birlikte gelen bunama ve Alzheimer’a yakalanma riskini büyük orantıda azaltmaktadır.
*Antioksidan tesiri sayesinde vücutta biriken zararlı unsurların dışarı atılmasını sağlar. Kanı temizleyerek damar tıkanıklığını köstekler. Kalp rahatsızlığı riskini azaltır.
*Zerdeçal, anti enflamatuar özellikleri yardımıyşa osteoarterit ve romatoid arteritsorunlarını giderebilir. Buna ek olarak, zerdeçalin antioksidan özelliği hücrelere zarar veren özgür radikalleri yok eder. Bunun yanında hafif eklem ağrılarına, romatizma ağrılarına ve iltihaplara güzel gelir, ağrıları giderici tesirde bulunur.
*Ayrıca araştırmalar besin olarak zerdeçalin kolesterol seviyedini dengelediğini ortaya koymuştur.
*Zerdeçal tozu ülkü vücut yükünün korunması için çok yararlı olmaktadır. Obezite ve öteki kilo ilgili illetleri tedavi hedefli olarak zerdeçal çayı kullanılabilir. Yemek esnasında bir çay kaşığı zerdeçal tozu tüketmek ehliyetli olacaktır.
*Safra kesesine inanılmaz yararları vardır, şişkinlik ve gaz sıkıntılarını giderebilir. Çiğ bir formda zerdeçal tüketimi sindirim sistemi problemlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olabilmektedir.
Zerdeçal haddinden fazla kullanılmadığı sürece sağlıklı bir besin kaynağıdır. Bunun yanında bünyeye nazaran yan tesirleri değişebilir. Umumide tüketimine dikkat edilmesinde yarar var. Haddinden fazla ve yanlış kullanılması durumunda sıhhat sıkıntılarıyla kaşılaşmak mümkün işte bunlardan bir kaçı;
Baharatlara karşı hassas şahıslarda kramp ve gaz dertlerine neden obilir.
Ölçüsüz kullanılması durumunda kalp çarpıntısına neden olabilir.
Çok çokça tüketildiğinde kusmaya neden olabilir.
Kanama bozukluğu olan şahısların uzak durması gereken bir besin kaynağıdır. Kanı incelttiği için ameliyat olacak yahut yeni ameliyat olmuş hastalarda muvakkat müddet uzak durmalıdırlar.
Karaciğer hastalarının tabiplerine danışarak tüketmeleri önerilir.
Diyabet hastalarına yararlıdır lakin tasarrufuna ve dozuna dikkat edilmelidir.
Şiddetli tasarruf, kan hücrelerine zarar verebilir.
Warfarin ve aspirin üzere ilaçlar ile muhakkak tüketilmemelidir.
Gebe ana adaylarının ve evlatların tüketimini tabip yahut diyetisyen denetiminde tüketmelerini öneririm.
*Demir, potasyum, B6 ile C vitamini, manganez ve kıymetli mineraller içermektedir.Kolon kanseri, göğüs kanseri ile cilt kanserinin ve prostat kanserinin önlenmesinde değerli rol oynamaktadır. İçeriğinde mahal alan kurkumin başkaca kansere yakalanan kimselerde kanser hücrelerinin yayılmasını da geciktirmektedir.
*İlerleyen yaş ile birlikte gelen bunama ve Alzheimer’a yakalanma riskini büyük orantıda azaltmaktadır.
*Antioksidan tesiri sayesinde vücutta biriken zararlı unsurların dışarı atılmasını sağlar. Kanı temizleyerek damar tıkanıklığını köstekler. Kalp rahatsızlığı riskini azaltır.
*Zerdeçal, anti enflamatuar özellikleri yardımıyşa osteoarterit ve romatoid arteritsorunlarını giderebilir. Buna ek olarak, zerdeçalin antioksidan özelliği hücrelere zarar veren özgür radikalleri yok eder. Bunun yanında hafif eklem ağrılarına, romatizma ağrılarına ve iltihaplara güzel gelir, ağrıları giderici tesirde bulunur.
*Ayrıca araştırmalar besin olarak zerdeçalin kolesterol seviyedini dengelediğini ortaya koymuştur.
*Zerdeçal tozu ülkü vücut yükünün korunması için çok yararlı olmaktadır. Obezite ve öteki kilo ilgili illetleri tedavi hedefli olarak zerdeçal çayı kullanılabilir. Yemek esnasında bir çay kaşığı zerdeçal tozu tüketmek ehliyetli olacaktır.
*Safra kesesine inanılmaz yararları vardır, şişkinlik ve gaz sıkıntılarını giderebilir. Çiğ bir formda zerdeçal tüketimi sindirim sistemi problemlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olabilmektedir.
Zerdeçal haddinden fazla kullanılmadığı sürece sağlıklı bir besin kaynağıdır. Bunun yanında bünyeye nazaran yan tesirleri değişebilir. Umumide tüketimine dikkat edilmesinde yarar var. Haddinden fazla ve yanlış kullanılması durumunda sıhhat sıkıntılarıyla kaşılaşmak mümkün işte bunlardan bir kaçı;
Baharatlara karşı hassas şahıslarda kramp ve gaz dertlerine neden obilir.
Ölçüsüz kullanılması durumunda kalp çarpıntısına neden olabilir.
Çok çokça tüketildiğinde kusmaya neden olabilir.
Kanama bozukluğu olan şahısların uzak durması gereken bir besin kaynağıdır. Kanı incelttiği için ameliyat olacak yahut yeni ameliyat olmuş hastalarda muvakkat müddet uzak durmalıdırlar.
Karaciğer hastalarının tabiplerine danışarak tüketmeleri önerilir.
Diyabet hastalarına yararlıdır lakin tasarrufuna ve dozuna dikkat edilmelidir.
Şiddetli tasarruf, kan hücrelerine zarar verebilir.
Warfarin ve aspirin üzere ilaçlar ile muhakkak tüketilmemelidir.
Gebe ana adaylarının ve evlatların tüketimini tabip yahut diyetisyen denetiminde tüketmelerini öneririm.