Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zerde

Zerde
0
56

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Zerde Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yasmin pirinç
  • 7 su bardağı su
  • 2 kaşık nişasta (artı nişastayı açmak için bir su bardağı su)
  • 2 silme tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı efnan bitkisel karışım
  • 1 su bardağı toz şeker (tatlı seviyorsanız 1,5 su bardağı da kullanabilirsiniz)
  • 2 fincan kuş üzümü
  • 1 fincan dolmalık fıstık (ben ceviz kullandım)

Zerde Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinçleri yıkayıp 6 bardak su ile başlamaya bırakın orta ara karıştırın suyunu biraz çekince bir bardak daha ekleyin, kuş üzümlerinide ek edin.
  2. Bu ortada nişasta ve zerdeçal ,efnan bitkisel karışımı karıştırın bir bardak suyla açın karıştırınki güzelce topaklanma yapmasın.
  3. Şekerini ilave edip karıştıralım, nişastalı karışımı daima karıştırarak ekleyelim.
  4. Bir iki taşım kaynadıktan sonra zerdemiz hazır.
  5. Servis edeceğimiz kaplara boşaltalım, üzeri kaymaklanınca üzerini süsleyebiliriz. Dolmalık fıstık kullanacaksanız, tavada yavaşça kavurun, dediğim üzere ben ceviz içi kullandım, biraz kuş üzümü ile de süsleyip buz dolabında en az iki saat en hoşu bir gün beklemesi gerekir o vakit daha hoş oluyor deneyeceklere şifa olsun.
Zerde Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt