Zerde Tatlısı (Osmanlı Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 -6 su bardağı su
- Yarım su bardağı pirinç̧
- 1 – 1 buçuk su bardağı şeker (damak zevkinize göre tatlı seviyorsanız 1,5 atın)
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 2 yemek kaşığı gülsuyu (isteğe bağlı sevmiyorsanız kulanmayın)
- 2 yemek kaşığı nişasta (su ile çözülecek)
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü ben kuru üzüm kulandım
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- Yarım çay kaşığı safran (isteğe bağlı -ben kullanmadım)
Zerde Tatlısı (Osmanlı Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak pirinçimizi güzelce yıkayıp tencereye suyla birlikte alıyoru. 5 su bardağı ile başlayın eğer daha sonra nişastayı ekleyince çok katı olursa biraz daha eklersiniz.
- 15-20 dakika kadar pirinçlerin yumuşaması için pişirelim.
- Daha sonra şekeri ilave edip karıştıralım.
- Bi 5 dakika da şekerle kaynattıktan sonra kuru üzüm yada kuş üzümünü, çam fıstığı, zerdeçal ve gül suyunu ekleyelim. Eğer safran ekleyecekseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz suyunu. Bi 5 dakikada o şekilde kaynatalım.
- Zerdemiz kaynarken bir kasede nişastayı biraz su ile açtıralım.
- Daha sonra nişastamızı azar azar karışıma ekleyip karıştıralım.
- 15 dk kadar da bu şekilde kaynasın. (boza kıvamı alacak) karıştırmayı ihmal etmeyin pirinç ve nişasta tencereye yapışabilir.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp kaselere bölüştürelim.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.