iltasyazilim
FD Üye
Resimli Zerde Pilav Yapılışı
Zerde Pilav Tarifi için malzemeler
Pirinç 2 kahve fincanı Su 10 su bardağı Toz Şeker 2,5 su bardağı Kırmızı Safranbolu Safranı 1 çimdik Gül Suyu 0,5 kahve fincanı Tutturmak için Pirinç Nişastası 3 çorba kaşığı, 0,5 bardak suda ezilerek üstüne Kuş Üzümü 1 kahve fincanı Çam Fıstığı 1 kahve fincanı Nar Taneleri 1 kahve fincanı
Zerde Pilavı Tarifi yapılış aşamaları;
Pirinci 2 saat kadar suda bırakınız ve sonradan en ince ayrıntısına kadar yıkayarak süzünüz
Safranı gülsuyuna basınız
Çam fıstığı ve kuş üzümünü suya basarak 2 saat bekletiniz ve süzünüz
Zerde Pilavı Pişirme:
Pirinci 10 bardak suda 20 dakika haşlayınız
Şekeri ekleyerek 5 dakika daha kaynatınız
Safranlı gülsuyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatınız
Yarım kadeh suda ezdiğiniz pirinç nişastasını yavaşça dökerek 1 dakika daha kaynatınız
Tencerenin kapağını kapatıp, ılınmaya bırakınız
Zerde Pilavı Servis:
Kâselere doldurunuz
Üzerini, çam fıstığı, kuş üzümü ve nar taneleri ile süsleyiniz
Zerde Pilavı için Notlar:
Zerdenin pozitif tutmaması gerekir Eğer tercihiniz daha kıvamlı ve daha saydam bir zerde ise ararot kullanın
Pirincin iyi yıkanması daha saydam bir görünüm sağlıyor
Cam kâseler zerdenin renginin daha iyi gösteriyor
Alıntı *
Zerde Pilav Tarifi için malzemeler
Pirinç 2 kahve fincanı Su 10 su bardağı Toz Şeker 2,5 su bardağı Kırmızı Safranbolu Safranı 1 çimdik Gül Suyu 0,5 kahve fincanı Tutturmak için Pirinç Nişastası 3 çorba kaşığı, 0,5 bardak suda ezilerek üstüne Kuş Üzümü 1 kahve fincanı Çam Fıstığı 1 kahve fincanı Nar Taneleri 1 kahve fincanı
Zerde Pilavı Tarifi yapılış aşamaları;
Pirinci 2 saat kadar suda bırakınız ve sonradan en ince ayrıntısına kadar yıkayarak süzünüz
Safranı gülsuyuna basınız
Çam fıstığı ve kuş üzümünü suya basarak 2 saat bekletiniz ve süzünüz
Zerde Pilavı Pişirme:
Pirinci 10 bardak suda 20 dakika haşlayınız
Şekeri ekleyerek 5 dakika daha kaynatınız
Safranlı gülsuyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatınız
Yarım kadeh suda ezdiğiniz pirinç nişastasını yavaşça dökerek 1 dakika daha kaynatınız
Tencerenin kapağını kapatıp, ılınmaya bırakınız
Zerde Pilavı Servis:
Kâselere doldurunuz
Üzerini, çam fıstığı, kuş üzümü ve nar taneleri ile süsleyiniz
Zerde Pilavı için Notlar:
Zerdenin pozitif tutmaması gerekir Eğer tercihiniz daha kıvamlı ve daha saydam bir zerde ise ararot kullanın
Pirincin iyi yıkanması daha saydam bir görünüm sağlıyor
Cam kâseler zerdenin renginin daha iyi gösteriyor
Alıntı *