teknolojiuzmani
FD Üye

Zencefilli Pekmezli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Zencefilli Pekmezli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yoğurma kabımıza şeker ve tereyağını alıp elimizle güzelce eziyoruz. Un dışındaki bütün malzemeleri de alıp yoğuralım. Unu azar azar ekleyelim, kontrollü eklensin kıvavıma göre. Ben tam 3 su bardağı kullandım.
- Hamur olduktan sonra üzerine streç film ile kapatıp 30 dakika buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendirdikten sonra hamuru yarım cm kalınlığında merdane yardımıyla açıp kalıplar yardımı ile şekil verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar yakmadan pişirelim.
- Soğuyunca üzerini ya pudra şekeri ile yada glazürle süsleyelim ve servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsun–.