Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zencefilli Patlıcan Ezmesi

Hoş geldin! fastfethiye48 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Zencefilli Patlıcan Ezmesi
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Zencefilli Patlıcan Ezmesi (4 Kişilik)

Malzemeler:
1 kg patlıcan, sapları alınmış
175 ml yoğurt
1 diş sarmısak, ezilmiş
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı zencefil
12 çay kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
Maydanoz, süslemek için

HAZIRLANIŞI :
Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın Patlıcanları bir çatalla delin Sonra 4560 dak bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana dek pişirin
Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın
Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blender'da karıştırın 1 veya 2 kaseye koyup 23 saat buzdolabında tutun
Servis etmeden önce maydanozla süsleyin
SERVİS ONERİLERİ: Ezmeyi küçük pide, salatalık, biber, vs ile servis edin
 
858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt