iltasyazilim
FD Üye
Zencefilli Patlıcan Ezmesi (4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg patlıcan, sapları alınmış
175 ml yoğurt
1 diş sarmısak, ezilmiş
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı zencefil
12 çay kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
Maydanoz, süslemek için
HAZIRLANIŞI :
Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın Patlıcanları bir çatalla delin Sonra 4560 dak bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana dek pişirin
Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın
Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blender'da karıştırın 1 veya 2 kaseye koyup 23 saat buzdolabında tutun
Servis etmeden önce maydanozla süsleyin
SERVİS ONERİLERİ: Ezmeyi küçük pide, salatalık, biber, vs ile servis edin
Malzemeler:
1 kg patlıcan, sapları alınmış
175 ml yoğurt
1 diş sarmısak, ezilmiş
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı zencefil
12 çay kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
Maydanoz, süslemek için
HAZIRLANIŞI :
Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın Patlıcanları bir çatalla delin Sonra 4560 dak bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana dek pişirin
Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın
Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blender'da karıştırın 1 veya 2 kaseye koyup 23 saat buzdolabında tutun
Servis etmeden önce maydanozla süsleyin
SERVİS ONERİLERİ: Ezmeyi küçük pide, salatalık, biber, vs ile servis edin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.