Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zencefilli Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Zencefilli Patates Püresi Nasıl Yapılır?

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Zencefilli patates püresi lezzetli yiyecekleri sevenler için ideal bir seçim olabilir Hazırlanması diğer patates püreleri ile aynı şekildedir Bu tarifimizin diğerlerinden farklı olan yönü içinde kullanacağımız zencefildir Zencefilin sağlık açısından faydalarını bilmeyen yoktur Bu tarifle zencefilden gelen şifa tarife geçerek, pürenin besin değerlerini arttırmış olur Bu püre özellikle kahvaltılarda çok lezzetli bir tercih olacaktır Izgara et ve sebzelerin yanına da çok yakışacağını söyleyebiliriz Bunu haşlama sebze tüketmeyi sevenler içinde önerebiliriz Buzdolabında rahatlıkla saklanabilir Buzdolabının dışında saklama süresi ise, 4 saat kadardır Genelde sıcak tüketmenizi ve pişirildiği saatler içinde bitirmenizi tavsiye ederiz Bu sayede lezzetinden hiç bir şey kaybetmez Dilerseniz püremizi hazırlamaya başlayalım




Zencefilli patates püresi için gerekli malzemeler

5 adet büyük boy patates
10 adet arpacık soğan
2 adet orta boy zencefil
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı dolusu pul biber
1 çay kaşığı dolusu karabiber

Pürenin sunumu için

2 adet yeşil biber
5 adet çeri domates
5 sap yeşil soğan
1 tutam maydanoz

Zencefilli patates püresi yapımı

Pürenin hazırlanmasına ilk olarak patatesleri yıkamakla başlayın Bol suyun içinde bunları kullanılmamış bir bulaşık süngeriyle patatesleri ovalayarak iyice temizleyin Bu işlem bitince patatesleri dörde bölerek, haşlanmaları için derin bir tencerenin içine koyun Tencereye patatesleri haşlayacak kadar su koyun ve tencereyi ocağın üzerine yerleştirin Patatesler haşlanırken sizde diğer tarafta arpacık soğanları soyun Soğanlardan sonra zencefilleri kabuklarından arındırın ve çok küçük küp şeklinde doğrayın Bu arada arpacık soğanları doğranmayın, bunlar bütün olarak kullanılacak Yapışmaz özelliği olan ve bütün malzemeyi içine alacak kapasiteye sahip bir tavanın içine tereyağını ve sıvı yağı koyun Tereyağı eriyince tavaya önce doğramış olduğunuz zencefilleri ilave ederek, bir süre kavurun

Zencefillerin görünümleri değiştiğinde, içine arpacık soğan ilavesini yapın Bu malzemeleri iyice kavurun Kavrulan malzemenin içine sütü koyup bir süre pişirin Bir süre pişirilen arpacık soğanlarının üstüne çatal ile bastırıp, içinde olan katmanların dışarı çıkmasını sağlayın Bu sayede pürenin içinde bütün soğanlar değil, görünüm açısından rahatsızlık vermeyen bir sunum yapılmış olur Bunun ardından tavanın içine tuz, karabiber ve pul biber ilavesini yaparak, tavanın altını kapatın Diğer tarafta haşlanan patatesleri süzüp kabuklarını soyun Bu işlem bitince cam bir kasenin ya da kabın içinde patatesleri ezin Ezerken ezici ya da çatal kullanılabilir Bunu yaparken mikser kullanmıyoruz Kullanırsanız püre başarısız bir görünüm alabilir Buradaki amaç patateslerin tam püre olmadan, diğer malzemelerle uyumlu olmasını sağlamaktır Ezilen patatesleri tavada olan malzemelere ekleyin ve 24 dakika daha pişirin Bu sayedee bütün malzemeler karışacak ve aynı ısıda olacaktır

Zencefilli patates püresinin sunumunu yapmak için hazırlık aşamasına geçebilirsiniz Yeşilbiberleri jülyen doğrayın Daha sonra çeri domatesleri dörde bölün Yeşil soğanları da diğer malzemeler gibi uyumlu şekilde kesin ve bu malzemeleri bir tavada az tereyağıyla birlikte mühürleyin Üstüne az kimyon ekleyebilirsiniz Servis tabağının içine patates püresini koyup, daha sonra hazırlamış olduğunuz sunum malzemeleriyle arzu edildiği şekilde süsleyin Bu sayede patates püresi harika sunumu olan bir ara sıcak tabağına dönüşür Zencefilli patates püresi artık sevdikleriniz için servise hazırdır

Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt