
Zencefilli Kuru Erikli Kendiliğinden Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet kuru erik (ufak doğranmış)
- 150 ml sıvı yağ
- 200 gram pekmez
- 125 gram esmer toz şeker
- 1 parmak boyunda taze zencefil (rendelenmiş)
- 2 tatlı kaşığı toz zencefil
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığının ucu kadar toz karanfil
- 1 çay kaşığının ucu kadar tuz
- 1 çay kaşığının ucu kadar karabiber
- 250 ml süt (ya da yulaf sütü)
- 300 gram un (kontrollü koyalım)
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı ılık su
- 2 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 21 cm lik kare fırın kabı
Zencefilli Kuru Erikli Kendiliğinden Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ufak dilimlenmiş erik, sıvı yağ, pekmez, esmer şeker, taze zencefil rendesi, toz zencefil, tarçın, yenibahar, toz karanfil, tuz ve karabiber bir tencereye alınır.
- Tencerede ki karışım çok kısık ateşte eriyene kadar karıştırılır.
- Altını kapattığınız tencerede ki karışıma süt ve un eklenip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır.
- Ayrı bir fincanda 1 tatlı kaşığı karbonat, 2 yemek kaşığı su ve 2 tatlı kaşığı elma sirkesi karıştırılır. Bu karışım kek harcına eklenir.
- Kek harcı 21 cm lik, yağlı kağıt koyulmuş bir fırın kabına dökülür.
- 170 derecelik fırında 50-55 dk pişirilir.
- Pişen kek 1 gün bekletildikten sonra tüketilirse daha lezzetli olur.
Zencefilli Kuru Erikli Kendiliğinden Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı