Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zemzem suyu içenin edeceği dualar

Hoş geldin! aynenoyle tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
0
165

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14

Zemzem suyu ikrâm edildiğinde, güzel kokuda olduğu gibi geri çevirmemeli, almalıdır Su içtikten sonra Resûlullah ’ın yaptığı gibi:

Elhamdü lillâhillezî ce ’alehü azben fürâten birahmetihî ve lem yec ’alhü milhen ücâcen bizünubi duasını okumalıdır

Duâda, rahmeti ile suyu tatlı yapıp günahların sebebi ile acı bir tuz hâline getirmeyen Allahü teâlâ ’ya hamd olsun denilmektedir

Zemzem ne niyetle içilirse ona faydası olur Bunun için, şifa için, sıkıntıdan kurtulmak için, son nefeste iman ile ölmek için Onun için niye çok ihtiyacımız varsa ona niyyet edip içmeli Aniden pozitif şeye de niyyet edilebilirZemzem içmeyi bir nimet bilmelidirHadisi şeriflerde buyuruldu ancak:

Zemzem, doyurucu ve hastaya şifa vericidirZemzemi, belalardan korunmak niyeti ile içeni Allah korur

Abdullah ibni Mübarek hazretleri, Resûlullah Zemzem, içildiği niyete tarafından yardımcı olur buyurduğu için, ben de kıyamette susuzluktan kurtulmak için zemzemi içiyorum) derdi

İbni Abbas hazretleri de, zemzem içerken, “Allahümme inni es ’elüke ilmen nâfian, ve rızkan vâsi ’lahza ve şifâen min külli dâin ve sekâmYa Rabbi, senden yararlı ilim, bol rızık ve her türlü hastalıktan şifa istiyorum diye duâ ederdi

Alimler şöyle söylediler: Zemzem suyunu Mağfirete ermek, hastalıktan şifa bulmak ve bunlara aynı bir hedef için içen, içerkenaşağıdaki gibi dua etsin;

Allahümme innehu belağanî enne Resulallahi sallallahu aleyhi ve selleme kaale mâu zemzeme limâ şüribe lehü Allahümme ve innî eşrabühu litağfira tî ve iitef'ale bî hem ve ayrıca fağfirlî ev if'al *

858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt