iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
3 Yumurta
1,5 bardak şeker(su bardağı)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı içme sodası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
25 gr kakao
2,5 su bardağı un
Yapılışı;
Yumurta şeker çırpılırSıvı yağ ve soda eklenirVanilya kabartma tozu ve unda ilave edilirTekrar karıştırılırHamur 2 ye bölünürYarısına kakao eklenir ve karıştırılırBorcam tepsi margarin ile yağlanırKek malzemesinden 1 fincan ve 1 fincan sade tepsinin hep ortasına dökülür ve bitinceye kadar ayne işlem sürerÜzeri kürdan yardımı ile papatya şekli verilir170 derecelik fırında 45 dakika pişirilir
3 Yumurta
1,5 bardak şeker(su bardağı)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı içme sodası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
25 gr kakao
2,5 su bardağı un
Yapılışı;
Yumurta şeker çırpılırSıvı yağ ve soda eklenirVanilya kabartma tozu ve unda ilave edilirTekrar karıştırılırHamur 2 ye bölünürYarısına kakao eklenir ve karıştırılırBorcam tepsi margarin ile yağlanırKek malzemesinden 1 fincan ve 1 fincan sade tepsinin hep ortasına dökülür ve bitinceye kadar ayne işlem sürerÜzeri kürdan yardımı ile papatya şekli verilir170 derecelik fırında 45 dakika pişirilir