iltasyazilim
FD Üye
Patatesli patlıcan sandviç
215 kaloriHazırlama süresi: 30 dakika1 karakter
Gerekli malzeme
2 kalın dilim
bostan patlıcanı
1 ufak patates
1 dal dereotu
2 dal semizotu
1 çorba kaşığı soya filizi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanış
Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın Dereotu, semizotu, kalan yağ, tuzlu ve karabiberi püreye ekleyip karıştırın 1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin Üzerine püreli karışım ve soya filizini ek edip kalan dilimi kapatın Sıcak veya ılık olarak servis yapın
Kabak mücver
185 kaloriHazırlama süresi: 15 dakikaPişirme süresi: 10 dakika2 kişilik
Gerekli malzeme
2 kabak
2 dal dereotu
1 çorba kaşığı un (30 gr)
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı
rendelenmiş kaşarpeyniri
Kızartmak için sıvıyağ
Tuzlu, karabiber
Hazırlanışı
Kabakları temizleyip iri kocaman rendeleyip fazla suyunu sıkın Yumurta akını farklı bir kapta kar halinde çırpın Dereotunu yıkayıp kıyın Unu bir barbar alıp kaşarpeyniri, tuzlu ve karabiberle harmanlayın Dereotu ve kabağı ekleyip karıştırın Yumurta akını derece derece ilave ederek yedirin Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ek edin İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üstüne alıp pozitif yağını çektirin Sıcak olarak servis yapın
Ekmekli yaz salatası
275 kaloriHazırlama süresi: 15 dakika1 şahsiyet
Zorunlu malzeme
2 dilim perhiz ekmek
1 taze soğan
1 salatalık
1 domates
2 dal maydanoz
1 dal nane
Yarım demet roka
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı sirke
Tuzlu, kekik, pulbiber
Hazırlanışı
Ekmeklerin iki tarafına fırça ile zeytinyağı sürüp fırında önlü arkalı kızartın Domatesi ve salatalığı dilimleyin Rokayı temizleyin Soğan ve sarımsağı temizleyip ayrı ayrı kıyın Ekmekleri servis tabağına yerleştirin Üzerlerine kıyılmış sarımsağı serpiştirin Roka, soğan ve salatalığı ilave edin Üstüne domates dilimlerini dizip nane ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuzlu, kekik ve pulbiberi karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün Servis yapın
Körili ve yoğurtlu tavuk
280 kaloriHazırlama süresi: 15 dakikaPişirme süresi: 20 dakika2 kişilik
Zorunlu malzeme
200 gr tavuk ayak
Yarım ufak kâse
light yoğurt
1 soğan
1 kahve fincanı sıcak su
2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1'er tutam köri ve zencefil
Tuzlu
Hazırlanışı
Tavuk budunun derilerini temizleyin Soğanı soyup kıyın Maydanozu temizleyip kıyın Yoğurdu krema kıvamında çırpın Zeytinyağını tavada ısıtın Köri ve zencefili ekleyip karıştırın Soğan ve eti ek edip sote edin Suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 1520 dakika pişirin Ocaktan alıp tavuğun üstüne yoğurdu sürün 10 dakika kapağı kapalı olarak bekletip servis tabağına alın Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın
Püf noktası
Tavuğu pişirirken derisini mutlaka alın Derisi alınmamış 100 gr tavuğun kalorisi 171, derisi çıkarılmış tavuğunki ise 110'dur
Susamlı ve hardallı et
355 kaloriHazırlama süresi: 20 dakikaPişirme süresi: 15 dakika1 şahsiyet
Zorunlu araç gereç
1 kuzu külbastı veya biftek
1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi
1 nehir kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, kekik, karabiber
Hazırlanışı
Ekmek içi, susam, tuzlu, kekik ve karabiberi bir kapta harmanlayın Hardalı fırçayla etin iki tarafına sürüp ekmekli karışıma bulayın Zeytinyağını tavada ısıtıp eti kızartın Kâğıt havlu üstüne alıp artı yağını çektirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın
Mayonezli cevizli salatalık
315 kaloriHazırlama süresi: 15 dakika1 şahsiyet
Gerekli malzeme
1 salatalık
2 çorba kaşığı mayonez
4 yarım ceviz içi
4 nane yaprağı
2 damla worcester sosu
Tuzlu
Hazırlanışı
Salatalığı soyup boylu boyunca ortadan ikiye kesin Sırık kısımlardan 2 cm bırakıp iç kısmını kaşıkla oyarak çıkarın ve doğrayınMayonez, doğranmış salatalık ve worcester sosunu bir kapta karıştırıp salatalık kayıklarına paylaştırın Yarım çeviz ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Fırında fasulye graten
220 kaloriHazırlama süresi: 20 dakikaPişirme süresi: 10 dakika2 şahsiyet
Gerekli araç gereç:
300 gr taze fasulye
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri (100 gr)
50 gr dilpeyniri
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı (30 gr)
Tuz, kırmızı pulbiber
Hazırlanışı
Fasulyeyi temizleyin Tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün Sarımsakları soyup kıyın Bir tencerede tereyağını eritin Sarımsak ve fasulyeyi ek edip orta ateşte 23 dakika soteleyin Fasulyeyi fırın kabına alın Üstüne dil peyniri ve kaşarpeynirini ilave edip pulbiber serpin Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye dek pişirin Sıcak olarak servis yapın
Meyveli tramisu
280 kaloriHazırlama süresi: 20 dakika2 karakter
Gerekli araç gereç:
125 gr light labne peyniri
125 gr light yoğurt
1 çorba kaşığı bal
150 gr frambuaz
1 şeftali
Yarım su bardağı
maden suyu
4 kedidili bisküvi
Hazırlanışı
Frambuazları yıkayıp blendere alın Yarım su bardağı maden suyunu ekleyip püre halinde ezin Şeftaliyi ince ince dilimleyin ve teflon tavada 1 kaşık su ile hafif pişirin Peynir, bal ve yoğurdu frambuazlı karışıma ilave edip çırpın Bisküvileri iri iri ufalayıp 2 servis kâsesine paylaştırın Üzerine hazırladığınız frambuazlı karışımı ek edin Nane yaprakları ve şeftali dilimleriyle süsleyip buzdolabında katılaşıncaya değin bekletin Servis yapın
Daha hafif bir tatlı için
100 gr kavunun kalori miktarı 30, aynı miktar karpuzunki ise 10 kaloridir Bu durumda sırf karpuz ve karpuzlu dondurma kullanarak bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz
Kirazlı ve şeftalili kek
180 kaloriHazırlama süresi: 15 dakikaPişirme süresi: 20 dakika4 şahsiyet
Gerekli araç gereç:
2 yumurta o 4 çorba kaşığı un (65 gr)
3 çorba kaşığı patates nişastası
3 çorba kaşığı soğuk su
Yarım paket kabartma tozu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
4 çorba kaşığı light reçel
3 şeftali o 10 kiraz
Hazırlanışı
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Sarıları 3 kaşık soğuk suyla çırpın Un, nişasta, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ek edip akıcı bir karışım elde edinceye değin karıştırın Yumurta aklarını farklı bir kapta kar halinde çırpıp karışıma kademeli olarak yedirerek ek edin 24 cm çapındaki bir fırın kalıbını alüminyum folyoyla kaplayıp karışımı dökün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 2025 dakika pişirin Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın
Kekin ortasını yuvarlak bir kalıp ya da bardak ağzıyla belirli Kenar kısmından yaprak biçiminde ve eşdeğer büyüklükte oval parçalar muhakkak Kek parçalarının üzerine reçel sürün Yuvarlak keki servis tabağının ortasına, diğerlerini etrafına çiçek biçiminde yerleştirin Orta kısma doğranmış kirazları yerleştirin Yaprak motifli keklerin üstüne şeftali dilimlerini dizin ve servis yapın
Renkli kupa
250 kaloriHazırlama süresi: 15 dakika2 kişilik
Gerekli malzeme:
200 gr kavun
100 gr karpuz
125 gr kavun dondurması
1 çorba kaşığı jülyen doğranmış limon kabuğu
Hazırlanışı
Kavun ve karpuzdan top kaşıkla parçalar çıkarıp bir kâseye alın Kâseyi buzdolabında 20 dakika bekletin Dondurmayı 2 servis kâsesine paylaştırıp karpuz, kavun topları ve limon kabuğu ile süsleyip servis yapın *
215 kaloriHazırlama süresi: 30 dakika1 karakter
Gerekli malzeme
2 kalın dilim
bostan patlıcanı
1 ufak patates
1 dal dereotu
2 dal semizotu
1 çorba kaşığı soya filizi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanış
Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın Dereotu, semizotu, kalan yağ, tuzlu ve karabiberi püreye ekleyip karıştırın 1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin Üzerine püreli karışım ve soya filizini ek edip kalan dilimi kapatın Sıcak veya ılık olarak servis yapın
Kabak mücver
185 kaloriHazırlama süresi: 15 dakikaPişirme süresi: 10 dakika2 kişilik
Gerekli malzeme
2 kabak
2 dal dereotu
1 çorba kaşığı un (30 gr)
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı
rendelenmiş kaşarpeyniri
Kızartmak için sıvıyağ
Tuzlu, karabiber
Hazırlanışı
Kabakları temizleyip iri kocaman rendeleyip fazla suyunu sıkın Yumurta akını farklı bir kapta kar halinde çırpın Dereotunu yıkayıp kıyın Unu bir barbar alıp kaşarpeyniri, tuzlu ve karabiberle harmanlayın Dereotu ve kabağı ekleyip karıştırın Yumurta akını derece derece ilave ederek yedirin Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ek edin İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üstüne alıp pozitif yağını çektirin Sıcak olarak servis yapın
Ekmekli yaz salatası
275 kaloriHazırlama süresi: 15 dakika1 şahsiyet
Zorunlu malzeme
2 dilim perhiz ekmek
1 taze soğan
1 salatalık
1 domates
2 dal maydanoz
1 dal nane
Yarım demet roka
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı sirke
Tuzlu, kekik, pulbiber
Hazırlanışı
Ekmeklerin iki tarafına fırça ile zeytinyağı sürüp fırında önlü arkalı kızartın Domatesi ve salatalığı dilimleyin Rokayı temizleyin Soğan ve sarımsağı temizleyip ayrı ayrı kıyın Ekmekleri servis tabağına yerleştirin Üzerlerine kıyılmış sarımsağı serpiştirin Roka, soğan ve salatalığı ilave edin Üstüne domates dilimlerini dizip nane ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuzlu, kekik ve pulbiberi karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün Servis yapın
Körili ve yoğurtlu tavuk
280 kaloriHazırlama süresi: 15 dakikaPişirme süresi: 20 dakika2 kişilik
Zorunlu malzeme
200 gr tavuk ayak
Yarım ufak kâse
light yoğurt
1 soğan
1 kahve fincanı sıcak su
2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1'er tutam köri ve zencefil
Tuzlu
Hazırlanışı
Tavuk budunun derilerini temizleyin Soğanı soyup kıyın Maydanozu temizleyip kıyın Yoğurdu krema kıvamında çırpın Zeytinyağını tavada ısıtın Köri ve zencefili ekleyip karıştırın Soğan ve eti ek edip sote edin Suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 1520 dakika pişirin Ocaktan alıp tavuğun üstüne yoğurdu sürün 10 dakika kapağı kapalı olarak bekletip servis tabağına alın Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın
Püf noktası
Tavuğu pişirirken derisini mutlaka alın Derisi alınmamış 100 gr tavuğun kalorisi 171, derisi çıkarılmış tavuğunki ise 110'dur
Susamlı ve hardallı et
355 kaloriHazırlama süresi: 20 dakikaPişirme süresi: 15 dakika1 şahsiyet
Zorunlu araç gereç
1 kuzu külbastı veya biftek
1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi
1 nehir kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, kekik, karabiber
Hazırlanışı
Ekmek içi, susam, tuzlu, kekik ve karabiberi bir kapta harmanlayın Hardalı fırçayla etin iki tarafına sürüp ekmekli karışıma bulayın Zeytinyağını tavada ısıtıp eti kızartın Kâğıt havlu üstüne alıp artı yağını çektirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın
Mayonezli cevizli salatalık
315 kaloriHazırlama süresi: 15 dakika1 şahsiyet
Gerekli malzeme
1 salatalık
2 çorba kaşığı mayonez
4 yarım ceviz içi
4 nane yaprağı
2 damla worcester sosu
Tuzlu
Hazırlanışı
Salatalığı soyup boylu boyunca ortadan ikiye kesin Sırık kısımlardan 2 cm bırakıp iç kısmını kaşıkla oyarak çıkarın ve doğrayınMayonez, doğranmış salatalık ve worcester sosunu bir kapta karıştırıp salatalık kayıklarına paylaştırın Yarım çeviz ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Fırında fasulye graten
220 kaloriHazırlama süresi: 20 dakikaPişirme süresi: 10 dakika2 şahsiyet
Gerekli araç gereç:
300 gr taze fasulye
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri (100 gr)
50 gr dilpeyniri
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı (30 gr)
Tuz, kırmızı pulbiber
Hazırlanışı
Fasulyeyi temizleyin Tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün Sarımsakları soyup kıyın Bir tencerede tereyağını eritin Sarımsak ve fasulyeyi ek edip orta ateşte 23 dakika soteleyin Fasulyeyi fırın kabına alın Üstüne dil peyniri ve kaşarpeynirini ilave edip pulbiber serpin Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye dek pişirin Sıcak olarak servis yapın
Meyveli tramisu
280 kaloriHazırlama süresi: 20 dakika2 karakter
Gerekli araç gereç:
125 gr light labne peyniri
125 gr light yoğurt
1 çorba kaşığı bal
150 gr frambuaz
1 şeftali
Yarım su bardağı
maden suyu
4 kedidili bisküvi
Hazırlanışı
Frambuazları yıkayıp blendere alın Yarım su bardağı maden suyunu ekleyip püre halinde ezin Şeftaliyi ince ince dilimleyin ve teflon tavada 1 kaşık su ile hafif pişirin Peynir, bal ve yoğurdu frambuazlı karışıma ilave edip çırpın Bisküvileri iri iri ufalayıp 2 servis kâsesine paylaştırın Üzerine hazırladığınız frambuazlı karışımı ek edin Nane yaprakları ve şeftali dilimleriyle süsleyip buzdolabında katılaşıncaya değin bekletin Servis yapın
Daha hafif bir tatlı için
100 gr kavunun kalori miktarı 30, aynı miktar karpuzunki ise 10 kaloridir Bu durumda sırf karpuz ve karpuzlu dondurma kullanarak bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz
Kirazlı ve şeftalili kek
180 kaloriHazırlama süresi: 15 dakikaPişirme süresi: 20 dakika4 şahsiyet
Gerekli araç gereç:
2 yumurta o 4 çorba kaşığı un (65 gr)
3 çorba kaşığı patates nişastası
3 çorba kaşığı soğuk su
Yarım paket kabartma tozu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
4 çorba kaşığı light reçel
3 şeftali o 10 kiraz
Hazırlanışı
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Sarıları 3 kaşık soğuk suyla çırpın Un, nişasta, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ek edip akıcı bir karışım elde edinceye değin karıştırın Yumurta aklarını farklı bir kapta kar halinde çırpıp karışıma kademeli olarak yedirerek ek edin 24 cm çapındaki bir fırın kalıbını alüminyum folyoyla kaplayıp karışımı dökün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 2025 dakika pişirin Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın
Kekin ortasını yuvarlak bir kalıp ya da bardak ağzıyla belirli Kenar kısmından yaprak biçiminde ve eşdeğer büyüklükte oval parçalar muhakkak Kek parçalarının üzerine reçel sürün Yuvarlak keki servis tabağının ortasına, diğerlerini etrafına çiçek biçiminde yerleştirin Orta kısma doğranmış kirazları yerleştirin Yaprak motifli keklerin üstüne şeftali dilimlerini dizin ve servis yapın
Renkli kupa
250 kaloriHazırlama süresi: 15 dakika2 kişilik
Gerekli malzeme:
200 gr kavun
100 gr karpuz
125 gr kavun dondurması
1 çorba kaşığı jülyen doğranmış limon kabuğu
Hazırlanışı
Kavun ve karpuzdan top kaşıkla parçalar çıkarıp bir kâseye alın Kâseyi buzdolabında 20 dakika bekletin Dondurmayı 2 servis kâsesine paylaştırıp karpuz, kavun topları ve limon kabuğu ile süsleyip servis yapın *