Hemşirelik bölümü üçüncü sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Seda Nur Işine Düşkün, 94 kiloya çıkınca zayıflamak için internetten sipariş ettiği zayıflama çayını 15 gün kullandıktan sonra rahatsızlandıNecmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesine güçlükle yetiştirilen Gayretli, bir süre sonra karaciğer komasına girdi Genç kız, hayat ile vefat aralarında gidip gelirken İstanbul'da bulunan karaciğer, sağlık Bakanlığının görev ettiği ambulans uçakla Konya'ya ulaştırıldıBaşarılı operasyonla yaşama tutunan Gayretli, kilo problemini onarmak için farklı alanlara yönlendirilmiş bitkisel ürünler kullandığını anlattıİnternetten yaptığı araştırmada birçok ünlünün de kullandığını düşündüğü çayı sipariş ettiğini aktaran Çalışkan, Çayın tadı fazla kötüydü, 15 paket kullandıktan daha sonra bıraktım Kısa vakit daha sonra da mide bulantısı, kaşıntı, sarılık şikayetlerim oldudediIşine Düşkün, birkaç hastaneye gittiğini ancak kan değerlerinin bir türlü düşmediğini söyleyerek, şunları belirtti:Kanımı değiştiriyorlardı Kısa süre daha sonra komaya girdim Komadayken daha artı dayanamayacağım, oksijenimin bile yetmediği, ölebileceğim aileme söylenmiş Çok şükür Allah şifamı verdi ve kadavradan organ bulundu Kullandığım dere kilo verdirmedi, aksine sağlığımdan etti Zaten çayı da ünlülerin doğrusu kullanmadıklarını, para karşılığında yalnızca reklamını yaptıklarını öğrenince bırakmıştım 42 paket vardı Sadece 15 tanesini kullanmama karşın karaciğer nakli oldum Herkese sesleniyorum En iyi şey Diyetisyenle sağlıklı kilo atamak Ünlüler para kazandı, ben karaciğerimi kaybettim Savcılığa suç duyurusunda bulundum id Gad300250BITKISEL ÜRÜNLERİ KULLANIRKEN DIKKAT EDİNOperasyonu gerçekleştiren hastanenin Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr Tevfik Küçükkartallar, piyasadaki zayıflama ürünlerinin fazlalığına muhabere ederek, şunları söyledi:Hastamız, nakil gerçekleşmeseydi şu an hayatta olmayacaktı Diyet ilaçları, zayıflama çayları gibi tıbbi hap dışı çoğu ürün piyasada satışta Halkımız bilhassa zayıflamak amacıyla bunları kullanıyor ve büyük ümitler bağlıyor Bu ürünlerin faydası olmadığına, bilimsel çalışmalar yapılmadan piyasaya çıktığında önemli tehlikeler içerdiğine, karaciğer komasına giren hastamızla da şahit olduk Ürünleri kullanırken fazla dikkatli olmamız gerekiyor