elektronikci
FD Üye
Zarf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağı
- 1 adet yumurta
- 150 gr ıspanak
- 1 küp beyaz peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- Az karabiber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 2 yumurta sarısı
- Susam
Zarf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Böreğin sosu için bir kaba sütü, sıvı yağı ve yumurtayı alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
- İç harcı için ıspanağı ince ince kıyıp peynirle karıştırın.
- Yufkanın bir tanesini tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sosu gezdirin, fırça ile sosun yufkanın her tarafına gelmesini.
- Sağlayın. Üzerine bir kat daha yufka serip tekrar sosundan her yerine gelecek şekilde.
- Yayın. Daha sonra yufkanın kenarlarından içe doğru katlayın ve kare şekline getirin. Peynirli/ıspanaklı iç harcını yufkanın üzerine eşit bir şekilde yayın, ve yufkanın her bir köşesinden üçgen şeklinde katlayın.
- Ben diğer 2 yufkayı aynı şekilde sade peynir ile yaptım. Böreği pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine alın, bıçak ile katlama yerleri ile tam ortasından kesin.
- Böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp, kavrulmuş susam serpin. Zarf böreğini önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun!.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.