Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yüzde Yüz Doğal Yer Fıstığı Ezmesi

Yüzde Yüz Doğal Yer Fıstığı Ezmesi
0
88

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
-100-dogal-yer-fistigi-ezmesi.jpg

Yüzde Yüz Doğal Yer Fıstığı Ezmesi Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı yer fıstığı

Yüzde Yüz Doğal Yer Fıstığı Ezmesi Tanımı Yapılışı

  1. Yer fıstıklarımızın kalın ve ince kabuklarını temizleyelim.
  2. Fıstıkları bir tavaya alalım, ocağımızı açıp orta ateşte karıştırarak kokusu ve yağı çıkana kadar kavuralım (7 ile 10 dakika arası) ocağımızı kapatalım sıcağı ile robotumuza alalım.
  3. Robotumuzu orta ara durdurup kenarında kalanları içine gerçek bir kaşıkla itip her yerinin birebir incelikte olmasına ve karışmasına yardımcı olalım.
  4. Macun kıvamına gelene kadar devam edelim. (not:eğer tatlı olsun istiyorsanız bal, pekmez ya da esmer şeker ekleyebilirsiniz. Tuzlu olarak seviyorsanız tuz ekleyebilirsiniz. Kıvamlı olması ve kolay sürülmesi için ise zeytinyağı ekleyebilirsiniz lakin fıstığın kendi yağının da çıktığını unutmayalım).
  5. İçeriği büsbütün isteğe bağlı olarak değişebilir, ben sade seviyorum hiç bir şey katmadan tüketiyoruz, dedim ya damak tadına nazaran hal verebilirsiniz.
Hiçbir katkı unsuru içermediğinden daha uzun dayanabilmesi için az az yaparak cam bir kavonaza koyalım ve ağzını kapatarak saklayalım. Kolay gelsin ???? afiyet olsun ???? sevgiler ????.
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt