Yüzde Yüz Doğal Yer Fıstığı Ezmesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı yer fıstığı
Yüzde Yüz Doğal Yer Fıstığı Ezmesi Tanımı Yapılışı
- Yer fıstıklarımızın kalın ve ince kabuklarını temizleyelim.
- Fıstıkları bir tavaya alalım, ocağımızı açıp orta ateşte karıştırarak kokusu ve yağı çıkana kadar kavuralım (7 ile 10 dakika arası) ocağımızı kapatalım sıcağı ile robotumuza alalım.
- Robotumuzu orta ara durdurup kenarında kalanları içine gerçek bir kaşıkla itip her yerinin birebir incelikte olmasına ve karışmasına yardımcı olalım.
- Macun kıvamına gelene kadar devam edelim. (not:eğer tatlı olsun istiyorsanız bal, pekmez ya da esmer şeker ekleyebilirsiniz. Tuzlu olarak seviyorsanız tuz ekleyebilirsiniz. Kıvamlı olması ve kolay sürülmesi için ise zeytinyağı ekleyebilirsiniz lakin fıstığın kendi yağının da çıktığını unutmayalım).
- İçeriği büsbütün isteğe bağlı olarak değişebilir, ben sade seviyorum hiç bir şey katmadan tüketiyoruz, dedim ya damak tadına nazaran hal verebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.