Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yuvarlama

Yuvarlama

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzeme

500 gr pirinç
300 gr yağsız çiğköftelik et
1 baş kurusoğan
500 gr kemikli yada parça et
1 bardak nohut
3 bardak süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaş un
Yeteri kadar su
Yağ, nane, tuz, karabiber
Tarifi

Pirinç yıkanıp süzgeçe konur Soğan ince ince doğranır Et, yıkanmış pirinç, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilir Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülür Hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça elde bir 1015 cm uzunluğunda bir çubuk haline getirilir Sonra 05 cm uzunluğunda minik parçalara bölünürBu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilir
Tüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanır Haşlanan yuvarlamalar iyice soğutulur Diğer taraftan kemikli et nohutla pişirilir ve yuvarlamalar içine atılır Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilir Kaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konur Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır Bir tavada yakılmış ve üzerine kuru nane dökülmüş yağ pişen yemeğin üzerine dökülürYemek servise hazırdır
 
858,505Konular
982,776Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt