Yuvarlak Ekmekler Tanımı İçin Malzemeler
- 10 su bardağı ekmeklik un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı instant maya
- Ilık su
- Süt
- Mavi haşhaş tohumu
Yuvarlak Ekmekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle unumuzu genişçe bir yoğurma kabına alalım ve içine maya ve tuz ekleyip kuruları karıştıralım.
- Ardından ılık suyla yavaş yavaş su ekleyerek hamuru güzelce yoğuruyoruz hafif ele yapışan bir hamur olmalı ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru 10 eşit modüle bölelim.
- Her bezeyi elinizle biraz açıp kenarlarından içeriye yanlışsız katlanarak kat oluşturulur.
- Sonra içe yanlışsız katlanır, katlama yeri alta gelicek formda yuvarlak form verilir.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye alalım tüm hamurları bu formda hazırlıyoruz ve üzerini kapatıp 20 dk dinlendirelim.
- Fırına vermeden üzerine bir fırça yardımıyla süt sürelim daha sonra üzerlerine haşhaş tohumu serilir bir bıçak ile tam ortadan çizik atılır.
- Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 25 – 30 dk pişirelim.

Yuvarlak Ekmekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı