bilgisayarci
FD Üye
Yuvalama Tarifi İçin Malzemeler
Yuvarlama için
- 2 su bardağı pirinç unu
- Yarım su bardağı irmik
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber
- 1 adet yumurta
- 250 gram çiğ köftelik kıyma
- Tuz
- 1 su bardağından az su
- 1 kase haşlanmış nohut
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 1 parça ilikli kemik
- 3 kase yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- Tuz karabiber
Yuvalama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yuvarlama için yuvarlama malzemeleri iyice yoğurulur.
- Elimizi yağa batırarak minik minik yuvarlanır bu işlem baya uzun sürüyor.
- Ben önceden yapıp buzluğa atıyorum.
- Düdüklü tencereye etleri ve ilikli kemiği alarak üzerini su ile dolduruyoruz.
- İçine 2- 3 diş sarımsak atıyoruz ve haşlıyoruz.
- Haşlanan et ve et suyunun içine yuvarlamaları ve haşlanmış nohutu ekliyoruz ve 25 dk kadar kaynatıyoruz.
- Ayrı bir kapta yoğurt 1 yemek kaşığı un ve yumurtayı çırpıyoruz yavaş yavaş pişen yuvalamaların üzerine ekliyoruz kesilmemesi için yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Tuz ve karabiber ekliyoruz üzerine zeytin yağda kızmış naneyi döküyoruz.
- Hepsini aynı anda yapmak yorucu olabilir o yüzden yuvalamaları ve nohutlu hazır buzluğa atarsanız misafirlerinize hazırlayabileceğiniz lezzetli ve besleyici yöresel bi yemek ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.