Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yuvala tarifi nedir ve yuvala nasıl yapılır? İşte muhteşem Anadolu lezzeti

Yuvala tarifi nedir ve yuvala nasıl yapılır? İşte muhteşem Anadolu lezzeti
0
44

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
nefis_yuvalama_corbasi_nasil_yapilir_1549007617_4285.jpg

Gaziantep yöresinin meşhur lezzetleri arasında yer alan enfes yuvalama çorbası, hem kışın hem de yaz aylarında içilebilecek bir tarif. Hem leziz hem pratik yuvalama tarifi için hangi malzemeler gerekiyor? Yuvalama çorbasının tarifini yapmak için nelere dikkat etmek gerekir? Detaylarını hazırladığımız tariften öğrenebilirsiniz.

Ana yemek öncesinde her daim tüketilen çorbanın birçok türü bulunmaktadır. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyesi Gaziantep mutfağının en bilinen ve en sevilen lezzetlerinden biri yuvalama çorbası. Gaziantep'de binbir çeşit lezzetlerin arasında bir de yuvalama çorbası bulunuyor. Tadı diğer çorbalara benzemeyen hem doyurucu hem de leziz olan yuvalama çorbasının tarifi yazımızda.

YUVALAMA ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 çorba kaşığı tereyağı
250 gram kuşbaşı et
4 su bardağı sıcak su
150 gram yağsız kıyma
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım kg süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için;

1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane

dmocR_1549007804_4451.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle tereyağı ile kuşbaşı eti güzelce kavurun. Ardından üzerine sıcak suyu ilave ederek, etler yumuşayana kadar pişirin.

Etler pişerken pirinçleri yarım saat suda bekletip, süzün. Sonrasında blenderda öğütün.

Kıymayı ekleyip, hamur haline gelene dek yoğurun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Nohut büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.

Kaynayan etin suyuna nohutları ekleyin.

Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurtayı ve unu karıştırıp, tencereye yavaş yavaş ekleyin.

5 dakika daha kaynattıktan sonra tavada tereyağı ve naneyi kızdırın. Çorbanın üzerine gezidirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt