iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
4 Koyun Yüreği (temizlenip, küçük kuşbaşı parçalara doğranmış)
150 gr (10 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
56 Yeşil Sivribiber (çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış)
2 Orta Boy Domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
HAZIRLANIŞI
Sote yüreği, yanında tereyağlı pilav garnitürüyle giriş yemeği olarak servis edebilirsiniz
Tereyağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ekleyip, sık sık karıştırarak 23 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz Yürek ve yeşil sivri biberleri ekleyip, sık sık karıştırmaya devam ederek 45 dakika pişirdikten sonra, tuzu ve biberi katınız Arasıra karıştırarak 34 dakika daha, domatesler suyunu çekene kadar pişirip, tavayı ateşten alınız
Sote yüreği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz
4 Koyun Yüreği (temizlenip, küçük kuşbaşı parçalara doğranmış)
150 gr (10 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
56 Yeşil Sivribiber (çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış)
2 Orta Boy Domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
HAZIRLANIŞI
Sote yüreği, yanında tereyağlı pilav garnitürüyle giriş yemeği olarak servis edebilirsiniz
Tereyağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ekleyip, sık sık karıştırarak 23 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz Yürek ve yeşil sivri biberleri ekleyip, sık sık karıştırmaya devam ederek 45 dakika pişirdikten sonra, tuzu ve biberi katınız Arasıra karıştırarak 34 dakika daha, domatesler suyunu çekene kadar pişirip, tavayı ateşten alınız
Sote yüreği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.