Yunus Emre'den Hoş Sözler yunus emre sözleri yunus emre emrenin sözleri emrenin hoş ve manalı nin güzel Yunus Emre'nin güzel sözlerinden oluşan örnekleri sizlerin beğenisine sunuyorum 1549102340 1549102340 yunusemredenguzelsozler5c556d094cfa1yunusemredenguzelsozler5c556d094cfa1 yunusemredenguzelsozler5c556d094cfa1 Türlü türlü cefanın Adını aşk koymuşlar * * * Aşk aşıkı şir eder, Aslanı zencir eder, Katı taşı mum eder * * * Dervişlik baştadır, tacda değildir, Çileden Çıkarmak addadır, saçta değildir * * * İlim, kendini bilmektir * * * Dağlar nice yüksek ise,yol anın üstünden geçer * * * Dünyada tasasız baş olmaz Derd'olanın ahı dinmez * * * Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen çarpık isen * * * Bu dünyaya gelen gider Yürü fani dünya, sana gelende gülmüş var mıdır? * * * Eğer bir müminin kalbin kırarsan Hak'ka eylediğin secde değildir * * * Aklı olan korkmak gerek Nefs elinden, açgözlülük elinden Nefstir seni yolda koyan, Yolda kalır nefse uyan * * * Sabır saadeti baki kalır Tahammül kimde ise o nasib alır * * * Eğer hor eğer hürmet Kişiye sözden kazanç Zehr ile pişen aşı Yemeğe kim gelir * * * Beni bende demen bende değilem, Bir ben vardır bende benden içeri * * * Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz