Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşak Çörekler

Yumuşak Çörekler
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Yumuşak Çörekler Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 200 ml  ılık süt
  • 3/4  yaş maya
  • 95 gram şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket portakal kabuğu
  • 50 gram erimiş lakin ılık tereyağı
  • 30 gram sıvı yağ
  • 2 tane yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 500-550 gram un
Fırına vermeden evvel:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
Piştikten sonra:
  • Eritilmiş tereyağı
  • Şeker
  • Tarçın

Yumuşak Çörekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel büyük bir kaba ılık sütümüzü, maya, şeker, vanilya şekeri, eritilmiş ancak çok sıcak olmayan tereyağ, sıvı yağ, portakal kabuğu, ve yumurtaları ekliyoruz ve mikserle karıştırıyoruz.
  2. Bir tutam tuzu ve unumuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Ben mikserle yapıyorum biraz yapışkan bir hamur olacak zira.
  4. Un ölçüsü değişebilir çok yumuşak hafif ele yapışan bi hamur olucak.
  5. Hamur yoğurma kabının içinde kendini toplamaya başladığında un kâfi olacaktır. Ben 550 gram un kullandım.
  6. Hamur hakikat kıvama geldikten sonra elerinizi sıvı yağ ile kremler üzere yağlayın ve hamuru elinize alıp yuvarlak bi form verin ( sıvı yağ sayesinde ellinize yapışmayacak).
  7. Yoğurma kabının içinide hafif sıvı yağ ile yağlayın ve hamuru içine bırakıp üstünü örtün. Hamur iki kat kabarması gerekiyor.
  8. Hamur kabardıktan sonra hafif unlu tezgaha bırakın ve 10 modüle bölün.
  9. Hamuru fotoğraflarda gördünüz biçimde hazırlayabilirsiniz.
  10. Hazırlarken hamurun üstünde fazla un varsa dikkatle silebilirsiniz. Bu basamaktan sonra esasen ele fazla yapışmıyor.
  11. 15 dakika üstü örtülü bekledikten sonra 1 tane yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sütü karıştırıp üstüne sürün.
  12. Çörekleri soğuk fırında (yani evvelden ısıtılmamış) 175 derece alt üst ayarda pişirin.
  13. Üstü kızarmaya başladığında yani sarı bi renk aldığında fırından çıkarın. Yaklaşık 20- 25 dakika sürdü bende.
  14. Piştikten sonra çörekler daha sıcakken üstüne tereyağı sürüp tarçınlı şekere batırıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun inşallah :).

Yumuşak Çörekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tarçınlı Soslu Çörekler (Cinnabon) Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 250 ml ılık süt1 paket instant maya70 gram şeker2-3 yemek kaşık un1 tatlı kaşık tuz80 gram tereyağı2 adet yumurta525-600 gram un İç harcı için; 60 gram tereyağı2 yemek kaşık tarçın2 yemek kaşık esmer şeker Kremalı sos için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Patatesli Balon Çörekler Tanımı İçin Gereçler 1,5 su bardağı ılık su4-4,5 su bardağı un10 gram instant maya1 silme yemek kaşığı şeker1 silme yemek kaşığı tuz1 yemek kaşığı zeytinyağı İç harcı için; 1 kg haşlanmış patates Salçalı harç için; Haşlanmış patates1 tatlı kaşığı salça1 adet kuru soğan2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Minicik Puff Çörekler Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık sütYarım su bardağı ılık suÇeyrek su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 küçük paket kuru maya3,5-4 bardak un Bulamak için soslar; Sarımsaklı sos için; Yarım çay kaşığı kuru fesleğen1 diş sarımsak3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Çikolatalı Muffin Çörekler Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı süt (200ml)100ml sıvı kremaYarım çay bardağı şeker2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)1 pk vanilya1 paket kuru maya1 fiske tuz450-500gr un160-200 gram nutella yada rastgele bir kahvaltılık sürülebilir çikolata Üzerine serpmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Sütlü Çikolata Kesimli Çörekler Tanımı İçin Malzemeler 12 adet çörek için 200 ml bardak Hamur için: 4,5-5 su bardağı un (500 g)1,5 su bardağı süt (300 ml)Yarım paket yaş maya yahut kuru maya1 çay bardağı eritilmiş tereyağı/ Margarin (80 g)1 çay bardağı şeker (80 g)1 silme tatlı kaşığı tuz1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt