
Yumuşacık Tel Tel Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 6 su bardağı un
- Arasına sürmek için tereyağı
Yumuşacık Tel Tel Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ılık süt sıvı yağ yumurta akını tuz ve toz şekeri bir kaba koyuyoruz.
- Sonra unu yavaş yavaş ekliyoruz.
- Mayayı da unun üstüne döküp hamuru yoğuruyoruz. 1 saat dinlendiriyoruz. Sonrasında hamuru elimizle açıyoruz.
- Tereyağını üstüne sürüp katılıyoruz.
- Sonrasında tekrar açıyoruz ve şeritler halinde kesip şekil veriyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 20 dk da tepsi mayasına bırakıyoruz.
- Sonra yumurta sürüp susam döküp 180 derece fırında 20 dk fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.