iltasyazilim
FD Üye
Yumuşacık Tel Tel Açma Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
Hamurun araları için;
*Yumuşamış 150 gr margarin
Yumuşacık Tel Tel Açma Tarifi Yapılışı Öncelikle ılık süte, şeker, tozu atıp karıştıralım, daha sonra mayalı karışıma atıp eritelim 3 dakika bekleyelim ,daha sonra sıvı yağ yumurtaları birinin sarı üstüne ayıralım Unu azar azar ekleyelim karıştıralım ,krem kıvamına gelince tuzu ekleyip ele az yapışan hamur olana kadar un ekleyip yoğuralım 1 saat mayalandıralım Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde kalçalar koparıp bezelere ayıralım,* bezeleri elimizle biraz açıp üstüne margarin sürüp rulo haline getirelim Her açma için iki beze açıp margarinleyip rulo halinde açma şekli veriyoruz açmaları 15 tekrar mayalanmaya bırakıyoruz* Üstüne yumurta sarısı sürelim Susam ve çörek otuyla süsleyelim 180 derecede kızarana kadar pişirelim
*2 yumurta
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
Hamurun araları için;
*Yumuşamış 150 gr margarin
Yumuşacık Tel Tel Açma Tarifi Yapılışı Öncelikle ılık süte, şeker, tozu atıp karıştıralım, daha sonra mayalı karışıma atıp eritelim 3 dakika bekleyelim ,daha sonra sıvı yağ yumurtaları birinin sarı üstüne ayıralım Unu azar azar ekleyelim karıştıralım ,krem kıvamına gelince tuzu ekleyip ele az yapışan hamur olana kadar un ekleyip yoğuralım 1 saat mayalandıralım Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde kalçalar koparıp bezelere ayıralım,* bezeleri elimizle biraz açıp üstüne margarin sürüp rulo haline getirelim Her açma için iki beze açıp margarinleyip rulo halinde açma şekli veriyoruz açmaları 15 tekrar mayalanmaya bırakıyoruz* Üstüne yumurta sarısı sürelim Susam ve çörek otuyla süsleyelim 180 derecede kızarana kadar pişirelim
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.