elektronikci
FD Üye

Yumuşacık Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- Alabildiğine un (başlangıç için 3 su bardağı yeterli)
- 3 çay bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı (iyice erimiş olsun)
- 1,5 su bardağı tahin
- İstediğiniz ölçüde haşhaş
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 su bardağından biraz fazla şeker (isteğe göre şekeri arttırın ben 1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı koyuyorum)
- 1 adet yumurta sarısı
- Ceviz veya fındık isteğe göre susam da ekleyebilirsiniz
Yumuşacık Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık sütün içine mayayı, şekeri ve tuzu koyup karıştırın.
- Üzerine diğer malzemeleri de koyun ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru en az bir saat bekletin.
- Hamuru bekletirken iç malzemesini hazırlayın.
- Tüm malzemeleri sadece karıştıralım.
- Beklettiğiniz hamuru 12 parçaya ayırıp bezeler yapın her bezeyi elinizle ya da merdaneyle 1 cm olacak şekilde inceltin.
- İncelttiğiniz hamura önceden karıştırdığınız tahin, haşhaş ve şeker karışımını iyice sürün ( bezenin boyutuna göre değişir ama dolu bir çorba kaşığı yeterli oluyor ve hamuru sarın.
- En az yarım saat bekletin.
- Beklettiğiniz ruloları bıçak yardımı ile bölün ve fırın kabına yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp ceviz veya susam serpin .
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kadar (üstü kızaracak şekilde) pişirin. Şimdiden afiyet olsun.