
Yumuşacık Somon Yanına Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram somon (3-4 adet)
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Yarım limonun suyu
- 4-5 kısım ince kıyılmış maydanoz
- Dileğe nazaran bir iki ezilmiş diş sarımsak (ben kullanmıyorum, bize yaramıyor- biz kurutulmuş sarımsak tozu kullanıyoruz)
- Yarım tatlı kaşığı bal
- Tuz, kara biber
- Limon dilimleri
- Yarım paket makarna (250 gr)
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı nişasta yarım çay bardağı su ile karıştırmış
- 1-1,5 kepçe makarnanın suyu
- 1 avuç parmesan peyniri rendelenmiş (yoksa olağan kaşar peynir de olur)
- Tuz, karabiber
- Dileğe nazaran maydanoz
Yumuşacık Somon Yanına Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırını 180 derece ısıtalım.
- Evvel somon balığı için sosu hazırlıyoruz.Küyük bir kaba zeytin yağını, balı, limon suyu, tuz ve isteğe nazaran biber ekleyelim, ince kıyılmış maydanoz la güzelce karıştıralım.
- Borcama pişirme kağıtı koyup balıkları dizelim.
- Sosu üzerine getirelim.
- Üzerlerine limon koyalım ve yanlarını kapatalım, kenarlarını çevirerek bükelim (yani balıkların üstü kapalı olsun) ve fırına koyup yirmi dakika bırakalım.
- Gerisinde üstünü açıp 10 dk daha pişirelim.
- Balıklar pişene kadar makarnayı suda haşlayalım.
- Bir öbür geniş tavaya tereyağını eritip, havuçlar soyacakla ince ince dilim olmuş haliyle içinde kızartalım.
- İçine krema, makarna suyundan bir, bir buçuk kepçe ekleyip, peynir, tuz, nişastayı suda çözüp içine ekleyelim, kaynatalım.
- Kıvamı geldiği tamam süzülmüş makarnaları ekleyelim hepsini güzelce karıştıralım.
- İsteğe nazaran. Maydanoz ekleyin.Bu kadar.Alın size şipşak lezzetli ve sağlıklı bir yemek.
Deneyenler helal güzel olsun ????.
Yumuşacık Somon Yanına Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı