Yumuşacık Simit Tanımı İçin Materyaller
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıcak süt
- 1 tatlı kaşığı (Silme) şeker
- 2 tatlı kaşığı toz (İnstant) maya
- 1 tatlı kaşığı (Silme) tuz
- 4 çay bardağı un
Yumuşacık Simit Tanımı Yapılışı
- Bir kabın içerisine şeker ve mayayı döküyoruz. Sıcak su ile süt karıştırarak ılıtılır ve şekerli mayanın üzerine eklenir. Sıvı yağ ve un eklenir (Tuzu unun çabucak üzerine dökün)
- Hamuru 4 eşit kesime ayırdım(bir adedini uzatarak ikiye katlayarak iki yandan ördüm).
- Birinci evvel ılık suya sonra susamlara batırıp yağlı kağıtların üzerine simitlerimizi diziyoruz.
- Hamuru 15 dakika mayalattık.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.