Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yumuşacık Simit Poğaçalar (Püf Noktalarıyla)

Yumuşacık Simit Poğaçalar (Püf Noktalarıyla)
0
90

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
yumusacik-simit-pogacalar-puf-noktalariyla-13.jpg

Yumuşacık Simit Poğaçalar (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı  ılık süt
  • 1 su bardağı  ılık su
  • Yarım paket(5 gr) kuru maya
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı  sıvı yağ
  • 1 dolu tatlı kaşığı  toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 5.5-6 su bardağı  tam buğday un
İç harcı için;
  • Yaklaşık 100gr sucuk
  • 5-6 dilim dana jambon
  • Yaklaşık 150gr kaşar peyniri
Üstü için;
  • 1 çay bardağı  su
  • 2 çorba kaşığı  pekmez
  • 1 çay bardağı  kavrulmuş susam

Yumuşacık Simit Poğaçalar (Püf Noktalarıyla) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle su ve süt bir kaba alınarak ocakta biraz ısıtılır (serçe parmağımızın içerisinde 3sn kadar dayanabildiği sıcaklığa geldiğinde ocaktan alınır).
  2. Daha sonra büyük bir karıştırma kabında süt, su, maya ve şeker güzelce karıştırılır.
  3. Maya eriyip aktive olduktan sonra içerisine sıvı yağ ve yumurta da eklenerek birbirine yedirilir.
  4. İçine etaplı olarak un ve tuz da eklenip, uygunca yoğrulur (hamur ele yapışan lakin avuç içiyle bastırıldığında yapışmayan, epeyce yumuşak bir kıvamda olmalıdır).
  5. Üzeri nemli bir bezle örtülerek sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalandırılır (hava soğuksa fırını 50c’ye ısıtıp kapatıyorum ve hamuru kapalı fırının içerisinde mayalıyorum).
  6. Bu sırada iç harcı için sucuk ve jambon küp küp doğranarak, rendelenen kaşar peyniri ile birleştirilir (iç harçta alternatif olarak istenen her materyal kullanılabilir).
  7. Üstleri için ise bir tabakta su ile pekmez karıştırılır. Diğer bir tabağa susamlar konulur.
  8. Mayalanan hamur 20 adet bezeye bölünür. Bezeler teker teker alınarak oval bir halde açılıp iç harç eklenerek kapatılır.
  9. Üzerleri evvel pekmezli suya, sonra susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır.
  10. Üzerlerine bıçak ile kesikler atılarak yaklaşık 20 dk tepside mayalandırılır.
  11. Evvelden ısıtılmış 180 derece  fırının orta rafına alınır (çok üstte ya da altta olursa, hamur pişene kadar pekmez ve susamlar yanabilir).
  12. Üzerleri kızarana kadar pişirilir (benim fırınımda 35dkda piştiler, fırınlarda farklılık olacağı için denetimli gidilmeli).
 
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt