
Yumuşacık Sandviç Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yumurta 1 adedinin sarısı üstüne
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 2 buçuk tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane yaş maya
- Alabildiği kadar un
Yumuşacık Sandviç Ekmeği Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak suyu, sütü şekeri ve mayayı yoğurma kabınıza alınız bir tahta kaşık yardımıyla maya eriyinceye kadar uygunca karıştırınız.
- Sonra sıvı yağını, yumurtayı tuzu ve unu ekleyiniz. Yumuşak bir hamur elde ediniz. Dikkat edin unu denetimli bir biçimde koyunuz hamurunuz sert olursa ekmeğinizde sert olur.
- Mayalanmaya bırakınız.
- Sonra istediğiniz büyüklükte bezelere ayırınız. Rulo biçiminde uzatınız ve tepsiye yerleştiriniz.
- Fırını çok hafif ılıtınız ve tepsileri fırına koyup mayası yapınız.
- Mayalanan hamurların üzerine ayırmış oldunuz yumurta sarışınını sürüp evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriniz. Afiyet olsun.
????notişirme mühleti fırından fırına değişir.