
Yumuşacık Portakal Aromalı Kakolu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı (200 ml) toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tane portakalın suyu ve kabuğu rendelenir
- 1 adet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un
Yumuşacık Portakal Aromalı Kakolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 yumurta iyice çırpılır daha sonra şeker eklenir, köpürene kadar çırpılır.
- Daha sonra diğer sıvı malzemeler eklenir ve tekrar çırpılır.
- Portakalın kabuğu rendelenir, suyu sıkılıp keke eklenir.
- Daha sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir, tekrar çırpılır.
- Kek kalıbımız yağlanır ve unlanır.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrolü bir şekilde pişirilir ilk 45 dakika fırın açılmamalı.