Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
Üzerine;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta aklarını yoğurma kabımıza alıyoruz. Üzerine ılık süt, su, yağ, şeker ve mayayı ekliyoruz tel çırpıcıyla karıştırıyoruz. Un ve tuzu da ek edip yoğuruyoruz. Hamur esasen yağlı olduğu için çarçabuk yoğurulacaktır.
  2. Yoğurulan hamurun üzerini streç sinema ile kaplayıp üzerine bez örtüp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup, bezeler haline getirip pişirme kağıdı serili tepsimize bezelerimizi diziyoruz ve tekrar üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına hamurumuzun üzerine yumurta sarısı sürüyoruz  (İsteğe bağlı çörek otu, susam eklenebilir ) fırınımıza koyuyoruz.
  5. Yaklaşık 20 dakika boyunca kapağını açmadan fırında pişiriyoruz vee afiyet olsun ????
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt