Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
yumusacik-pogaca.jpg

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler


Bardak ölçüsü 200ml
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 paket toz maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 2 yumurta (akı hamurun içine, sarısı üstüne sürülecek)
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 1.5 kg un, hamur kulak göğsü kıvamında olacak)
İç harcı için;
  • Patates, peynir vs kullanabilirsiniz (yaklaşık yarım kilo harç yetiyor)

Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt ısıtılır içine maya, şeker eklenir karıştırılıp 15 -20 dk dinlendirilir.
  2. Öbür materyaller derin bir kapta karıştırılır en son maya süt karışımı da eklenir, un ayarı yapılır.
  3. Derin kabın üstü streç sinema ile kaplanır, mayalanma için 1-1. 5 saat beklenir.
  4. Top top hamurlar hazırlanır ve yağ kullanılarak hamur yuvarlak açılır içine harç konulur ve elle form verilir.
  5. Tepsiye dizilen poğaçalar 15 dk dinlendirdikten sonra üstüne yumurta sarısı sürülür, susam ve çörek otu ile süslenir.
  6. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 45 -50dk pişirilir. Afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt