
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Bardak ölçüsü 200ml
- 1 bardak ılık süt
- 1 paket toz maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 şişe maden suyu
- 1 bardak sıvı yağ
- 2 yumurta (akı hamurun içine, sarısı üstüne sürülecek)
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 1.5 kg un, hamur kulak göğsü kıvamında olacak)
- Patates, peynir vs kullanabilirsiniz (yaklaşık yarım kilo harç yetiyor)
Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt ısıtılır içine maya, şeker eklenir karıştırılıp 15 -20 dk dinlendirilir.
- Öbür materyaller derin bir kapta karıştırılır en son maya süt karışımı da eklenir, un ayarı yapılır.
- Derin kabın üstü streç sinema ile kaplanır, mayalanma için 1-1. 5 saat beklenir.
- Top top hamurlar hazırlanır ve yağ kullanılarak hamur yuvarlak açılır içine harç konulur ve elle form verilir.
- Tepsiye dizilen poğaçalar 15 dk dinlendirdikten sonra üstüne yumurta sarısı sürülür, susam ve çörek otu ile süslenir.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 45 -50dk pişirilir. Afiyet olsun ????.