Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta akı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 5 yahut 6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- Kaşar peyniri olağan peynir de olur
- Yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
- Uygun yoğurma kabına sarılarını üzeri için ayırdığımız yumurta aklarını alalım.
- Daha sonra ılık süt su sıvı yağ şeker ve mayayı alalım ve karıştıralım unumuzu denetimli biçimde ek edelim üzerine tuzu da ekledikten sonra karıştırmaya devam edelim.
- Çok katı bir hamur olmasın hamurumuz kıvam alana kadar yoğuralım ve üzerine streç sinema geçirip bir örtüyle saralım ve yaklaşık 1. 5 saat kadar mayalamaya bırakalım.
- Mayası gelen hamurun üzerini açıp tezgaha alalım ve havasının çıkması için bir iki sefer yoğuralım.
- 20 eşit modüle ayıralım bezeleri kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Bezeyi elimize alarak genişletelim ve ortasına iç harcımızı koyalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim bu süreç bittikten sonra tepsi mayasına bırakalım.
- 50 derece de 15- 20 dakika mayalandırabilirsiniz. İsterseniz tepside 45 dakika bekletin mayası gelen hamurun üzerine sıvı yağ ve yumurta sarısını karıştırıp sürün.
- 185 derecede 20 dakika pişirmeye bırakalım isterseniz üzerine susam ve çörek otu dökebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.