Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık pofuduk omlet tarifi! Kahvaltı için muhteşem omlet yapımı

Yumuşacık pofuduk omlet tarifi! Kahvaltı için muhteşem omlet yapımı
0
59

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
yumusacik_pofuduk_omlet_tarifi_1656578485_7761.jpg

Kahvaltılarda yumurtayla yapılan farklı tarifleri denemek ister misiniz? İçeriği baharat, süt ürünleri ve yeşil sebzelerle zenginleştirilebilir. Omlette püf nokta kabarmasıdır. İşte yumuşacık pofuduk omlet tarifi...



Omlet, tavada sıvı yağ veya margarin ile beraber yumurtanın kırılması ile yapılır. Et, peynir veya sebzelerin katılmasıyla da yapılabilir. Japonya'dan, İspanya'ya ve ABD'ye kadar dünyanın pek çok köşesinde yapılır. İlk omletlerin Antik İran'da yapıldığına inanılmaktadır. Yumurtayı sevenler için farklı bir tarif olabilecek yumuşacık pofuduk omleti sizler için araştırdık.

XWaWL_1656578576_3738.jpg

POFUDUK OMLET TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yumurta
göz kararı tuz, karabiber
göz kararı zeytinyağı
1 adet ince doğranmış taze soğan
göz kararı rendelenmiş kaşar peyniri

qqJjc_1656578426_5209.jpg

YAPILIŞI

Yumurtaların ak ve sarılarını iki ayrı kaba ayırın. Aklarını mikser yardımıyla kar gibi köpük olana kadar çırpın.

Sarıların içine tuz ve karabiber ilave edip, çırpıcıyla hafifçe çırpıp akların içine ilave edin. Bu aşamada spatula ile karıştırın.

Tavayı kağıt peçete yardımıyla hafifçe yağlayın ve ocağı yakın. Yumurta karışımını tavaya koyun ve hafifçe yayın.

Bir kapak kapatın ve kısık ateşte 2-3 dakika sonra kapağı açıp rende kaşarları ve ince doğranmış taze soğanı serpip kapağı tekrar kapatın.

Yaklaşık 5 dakika sonra kapağı açın ve omletinizi ikiye katlayın tabağa alın.

Afiyet olsun...


 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt