Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Pizza Açma

Yumuşacık Pizza Açma

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
yumusacik-pizza-acma.jpg

Yumuşacık Pizza Açma Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un (yumuşak ele yapışan kıvamda olacak)
Açmak için
  • 100-150 gram tereyağ yahut margarin
İçi için
  • 4 – 5 tane sosis
  • 100-150 gr kaşar peyniri
  • 100-150 gr sucuk
Üzerine
  • Yumurta sarısı ve susam

Yumuşacık Pizza Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ilık sütün içinde maya eritilir.
  2. Öteki gereçlerde eklenir(unu eleyerek kullanın)
  3. Yumuşak ele yapışan kıvamda bir hamur yoğurulur. 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
  4. Mayalanan hamur (ben 13 beze yaptım) bezelere ayrılır.
  5. Bezelerin üzerine yumuşamış tereyağ yahut margarin konur 10-15 dakika beklenir.
  6. Bezeler servis tabağı büyüklüğünde elle açılır içine gereçler ek edilir kenarlardan katlanır rulo yapılır.
  7. 30-35 dakika tepsi mayası için beklenir.
  8. Üzerine yumurta sarısı ve susam eklenir.
  9. Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Yumuşacık Pizza Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt