Yumuşacık Pita Ekmekleri Tanımı İçin Materyaller
Tek ölçü 8-9 adet için;
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kuru maya
- 4,5 su bardağı un lakin yoğurdun sululuğuna nazaran un ayarını ayarlayınız.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yumuşacık Pita Ekmekleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel sıvılar ve mayayı bir kaba alalım.
- Şeker ve tuzunu ekleyip, güzelce karıştıralım.
- En son unu ekleyelim ve yoğuralım.
- Zeytinyağı ile en son yoğuralım ve hamuru toparlayalım.
- Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur oluyor.
- Üzerini örtüp, mayalanmaya bırakalım.
- Hamur iki katına çıkınca mayalanması bitmiştir.
- Hamuru tezgaha un serpip elimizide hafif unlayıp alalım.
- Bir kısa yoğuralım. Bezelere ayıralım.
- Ben 150, 160 gram kadar bezelere böldüm. 16 adet oldu.
- Tepsiye bezeleri alalım ve elimizle hafif üzerine bastırıp genişletelim lakin çok ince olmasın. Akabinde tepsi mayasına bırakalım.
- Evvelce ısıtılmış alt üst 250 derecede fırına verelim. 10 ile 15 dakika içinde pişecektir.
Yumuşacık Pita Ekmekleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.