Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Pişi

Yumuşacık Pişi

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
yumusacik-pisi.jpg

Yumuşacık Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo un
  • 1 adet yaş maya
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Alabildiği kadar su
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Yumuşacık Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Geniş bir kapta mayayı biraz ılık su da eritelim birinci başta, daha sonra unu ekleyelim, yumurtayı kıralım ve yoğurmaya başlayalım.
  2. Tuzuda ek edelim azar azar ılık su ek ederek yoğurmaya devam edelim.
  3. Ele yapışmayan bir hamur olacak.Kulak göğsü kıvamı diyelim biz.
  4. İsterseniz elinizi hafif yağlayıp toparlayın hamuru.
  5. Üzerini örtelim ve 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  6. Tezgaha biraz un alalım.
  7. Küçük bir mandalina büyüklüğünde bezeler haline getirelim.
  8. Kulanmadığımız bezelerin üzerini örtelim.
  9. Elimizi yağlayıp bezeleri açalım merdanesiz.
  10. En ortasına küçük bir delik açalım.
  11. Tavamıza çokça sıvı yağ alalım ve ısıtalım.
  12. Orta ayardan biraz yüksek olacak biçimde iki taraflı pişirelim.
  13. Kaşıkla biraz sıvı yağdan pişerken üzerine gezdirelim biraz da bastıralım pişerken.
Afiyet bal şeker olsun.

Yumuşacık Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yumuşacık Sütlü Mayalı Pişi Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt3 yemek kaşığı sıvı yağYarım yaş maya ( 21 gram)1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz4-5 su bardağı un (markadan markaya değişmektedir denetimli bir formda ekleyelim) Yumuşacık Sütlü Mayalı Pişi Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Yumuşacık Pufuduk Pişi (Hamuru Aksamdan Mayala) Tanımı İçin Malzemeler 3,5 su bardağı un1 su bardağı ılık su (Kontrollü dökün)1 paket kuru mayaTuz Yumuşacık Pufuduk Pişi (Hamuru Aksamdan Mayala) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamurumuzu akşamdan mayalayalım???? yoğurma kabına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Yağ Çekmeyen Pamuk Pişi Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt2 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzYarım paket yaş maya (ve ya 1 paket toz maya )5 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin yumuşak ele hafif yapışan bir hamur olacak ) Kızartmak için : Sıvı yağ Yağ Çekmeyen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı ılık su1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un (ben yaklaşık 4-5 su bardağı kullandım) Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Herkese merhaba hem çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Pişi Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt1 paket instant maya1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker3 su bardağı un1/2 (yarım) kg sıvı yağ(kızartmak için) Pişi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Unumuzu yoğurma kabına alalım ortasını havuz üzere açalım. Ilık sütümüzü dökelim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt