bilgisayarci
FD Üye

Yumuşacık Pişi Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo un
- 1 adet yaş maya
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Alabildiği kadar su
- Sıvı yağ
Yumuşacık Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir kapta mayayı biraz ılık su da eritelim birinci başta, daha sonra unu ekleyelim, yumurtayı kıralım ve yoğurmaya başlayalım.
- Tuzuda ek edelim azar azar ılık su ek ederek yoğurmaya devam edelim.
- Ele yapışmayan bir hamur olacak.Kulak göğsü kıvamı diyelim biz.
- İsterseniz elinizi hafif yağlayıp toparlayın hamuru.
- Üzerini örtelim ve 1 saat dinlenmeye bırakalım.
- Tezgaha biraz un alalım.
- Küçük bir mandalina büyüklüğünde bezeler haline getirelim.
- Kulanmadığımız bezelerin üzerini örtelim.
- Elimizi yağlayıp bezeleri açalım merdanesiz.
- En ortasına küçük bir delik açalım.
- Tavamıza çokça sıvı yağ alalım ve ısıtalım.
- Orta ayardan biraz yüksek olacak biçimde iki taraflı pişirelim.
- Kaşıkla biraz sıvı yağdan pişerken üzerine gezdirelim biraz da bastıralım pişerken.
Yumuşacık Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı