
Yumuşacık Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 4,5 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- 3-4 kaşık peynir
- 2 dal taze soğan
Yumuşacık Peynirli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içine maya, şeker, tuz ve ılık suyu ekleyip karıştırın. 5 dakika ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
- Yağı ekleyin karıştırın.
- Unu azar azar eleyerek koyun ve yoğurmaya başlayın.
- Poğaçaların yumuşak ve pofuduk olması için yumuşak ama ele biraz yapışan bir kıvam olması gerek.
- Yağlı bir hamur olduğu için ele biraz yapışması normal, fazla un koymamaya çalışın, yoğurdukça kendini toparlayacaktır.
- Hamurun üzerini streçle kapatın ılık bir ortamda 2 katı mayanana kadar 1 saat bekleyin.
- Hamurun havasını alın biraz yoğurun.
- Hamurları yumurta büyüklüğünde yuvarlayın isteğe göre peynirli iç harcınızı koyun ve kapatıp tekrar yuvarlayın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- 180 derece 25-30 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Yumuşacık Peynirli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı