Yumuşacık Patatesli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 7,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 büyük haşlanmış patates
- Yumurta susam
Yumuşacık Patatesli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel 2 büyük patatesi yeterlice yumuşayana dek haşlayıp kabuğunu soyup kenara alıyoruz derin bir karıştırma kabına ılık sütle mayayı düzgünce karıştırıyoruz.
- Üzerine sıvı yağını, tuzunu şekerini ilave edip, karıştırıyoruz en son unu yavaş yavaş ek ediyoruz. Üzerine haşladığımız patatesleri unlar birlikte elimizle olağan yumuşaklıkta bir hamur yoğuruyoruz.
- Kapağını kapatıp etrafını sofra beziyle kapatıp yaklaşık 1 buçuk saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Daha sonra tezgahı hafif unlayıp hamurun tamamını döküyoruz elimizle beş dakika daha yoğuruyoruz, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamuru yayıyoruz.
- Üzerine 1 adet yumurta sürüyoruz, dilerseniz çokça susam serpebilirsiniz.
- Yaklaşık 1 saat kadar 200 dereceli fırında pişirmeye bırakıyoruz sıcak havası çıktıktan sonra üçgen biçiminde kesiyoruz afiyet olsun.