Yumuşacık Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı 200ml olarak alalım
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı şeker
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- Salam
- Kaşar peynir
- Krem peynir
- (isteğe göre, siz nasıl istiyorsanız iç malzemeleri değiştirebilirsiniz)
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Yumuşacık Pastane Açması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kabın içine 5 su bardağı unumuzu koyalım ve üzerine bir paket instant mayayı döküp bir çatal yardımıyla homojen hâl alana kadar karıştıralım.
- Karışımın ortasında bir boşluk açıp süt, su ve yağı katalım.
- Tuz ve şekeri de ekleyip yine çatal yardımıyla yavaş yavaş karıştıralım. Daha sonra işin içine elimiz giriyor.
- Elimizin yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru havasının çıkmasına neden olmayacak şekilde yoğurup homojen bir hamur elde edelim.
- Hafif ele yapışan bir hamur olmalı. (eğer çok fazla yapışıyorsa hafif un serperek azaltabiliriz. ).
- Hazırladığımız hamurun üzerini streçle sarıp bir bez ile örtelim.
- Yaklaşık 1, 1 buçuk saat kalması yeterli. (ama ben biraz daha fazla bekletiyorum 3 saat kadar. ).
- Dinlendirdiğimiz hamuru un serptiğimiz bir tezgahın üzerine alalım ve 12 veya 13 eşit parçaya bölelim. (ben 13 parçaya böldüm. Eğer tartıp yapıyorsanız yaklaşık 100gr geliyor. ).
- 13 parçaya böldüğümüz hamurlara bundan sonra un değil yağ ile işlem yapıyoruz. Aşağıda resimlerde de gösterdiğim gibi tereyağ ya da margarin gibi ( ben tereyağ tercih ettim) katı yağ kullarak hamuru açabildiğimiz kadar açalım.
- Daha sonra yine resimlerde gösterdiğim gibi alt ve üst kısımlardan içe doğru katlayıp açmamızın neyli olmasını istiyorsak (ister kaşar peynir, salam, sosis, zeytin vs. ) malzemeleri koyup rulo şeklinde saralım.
- Bütün parçalara bunları uyguladıktan sonra tepsiye dizelim ve üzerine yumurta akı sürüp susam ve çörek otuyla süsleyelim.
- Süslemesini bitirdiğimiz açmalarımızı yarım saat oda sıcaklığında üzerine streç ötrüp (sıkı olmasın) tepsi mayası yapalım. Yani tepeside açmalarımızı dinlendirelim
.
- Tepsi mayası hazırlanmış açmalarımız artık fırın için hazır
derecesini 160-180 derece olarak ayarlayabilirsiniz. (benim fırınım 170 derecede tam istediğim şekilde pişiriyor. ).
- Üzeri kızarana kadar pişirdiğimiz açmalarımız artık hazır ama bir beş dakika ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim. Herkese afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.