
Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 7 su bardağı)
- Yumurta sarısı
- Çörek otu ve susam
Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza ılık süt, ılık su, maya ve şekerimizi koyup karıştıralım.
- Daha sonra sıvı yağ, yumurta ve tuz ekleyip tekrar karıştıralım. Azar azar un ekleyip yoğuralım.
- Yoğrulan hamurumuzu 40 dakika mayalanmaya bırakalım (Ben fırını önceden çalıştırıp ılık hale getirip kapatıyorum daha sonra hamuru fırında mayalıyorum)
- Mayalanan hamuru yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp, yağlı kağıt serili tepsimize koyalım.
- Üzerine yumurta sarısı ve çörek otumuzu serpip 15 dakika bekletip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Pamuk poğaçalarımız servise hazır ????afiyet olsun.