Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Pamuk Poğaça

Yumuşacık Pamuk Poğaça
0
28

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
yumusacik-pamuk-pogaca-1.jpg

Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket jnstanat maya (Yarım ölçüye 1 yemek kaşığı kullandım)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta (Sarısı üzerine)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 8-9 su bardağı un (Kontrollü koymanızı tavsiye ederim çünkü katı bir hamur olmayacak. hafif ele yapışan bir hamur olmalı ben yarım malzemeye 4 su bardağından 1 parmak az un kullandım)

Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Maya su süt ve şeker bir kapta 10 dakika bekletilir. Sonra yumurta tuz ve unu eklenir. Ele yapışan bir hamur olunca streçleyip ağzını kapatın ve 1 saat bekletin.
  2. 1 saat sonunda hamurdan yumurta şeklinde parçalar bölüp yuvarlayın ve tepsiyi dizin. Tepsi mayasını beklemek için varsa vaktiniz dışarıda 20-30 dakika bekletin.
  3. Vaktiniz yoksa benim gibi 100 derece fırına verin bir 15 dakika bekletin.
  4. Kabaran hamurları fırından çıkarıp üzerine nazikçe yumurta sarılarını sürün. Tekrar fırına verin m fırın ayarı 200 derce olmalı. Pişince alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,507Konular
982,857Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt