Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket jnstanat maya (Yarım ölçüye 1 yemek kaşığı kullandım)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta (Sarısı üzerine)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 8-9 su bardağı un (Kontrollü koymanızı tavsiye ederim çünkü katı bir hamur olmayacak. hafif ele yapışan bir hamur olmalı ben yarım malzemeye 4 su bardağından 1 parmak az un kullandım)
Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya su süt ve şeker bir kapta 10 dakika bekletilir. Sonra yumurta tuz ve unu eklenir. Ele yapışan bir hamur olunca streçleyip ağzını kapatın ve 1 saat bekletin.
- 1 saat sonunda hamurdan yumurta şeklinde parçalar bölüp yuvarlayın ve tepsiyi dizin. Tepsi mayasını beklemek için varsa vaktiniz dışarıda 20-30 dakika bekletin.
- Vaktiniz yoksa benim gibi 100 derece fırına verin bir 15 dakika bekletin.
- Kabaran hamurları fırından çıkarıp üzerine nazikçe yumurta sarılarını sürün. Tekrar fırına verin m fırın ayarı 200 derce olmalı. Pişince alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.